5 روش افزایش سرعت کامپیوتر
آنچه در این مقاله می خوانید:
5 روش بالا بردن سرعت کامپیوتر
کاربران رایانه علاقه مند هستند که رایانه ای سریع تر و با کارایی بیشتر داشته باشند. بعضی از فاکتورهای موثر در سرعت رایانه، سخت افزاری هستند و بعضی دیگر نرم افزاری. تهیه سخت افزار باکیفیت و سریع مستلزم پرداخت هزینه بالاتری است ولی با رعایت چند توصیه نرم افزاری نیز می توان رایانه سریع تری داشت.
بعد از مطالعه این مقاله می فهمید که برای داشتن یک کامپیوتر با سرعت بالا لازم نیست که پردازشگر آن آخرین مدل باشد. اگر کامپیوتر شما سرعت لازم را ندارد می توانید با ارتقا بعضی از اجزای آن سرعتش را افزایش دهید. در بعضی موارد این کار مشکلات زیادی دارد بنابراین بهتر است قبل از ارتقا بدانید ارتقا چه اجزایی آسان و چه اجزایی سخت است.
فاکتورهای زیادی در سرعت اجرا شدن برنامه ها در رایانه موثرند که مهمترین آن ها عبارت اند از:
- قدرت پردازش cpu
ریز پردازنده یا پردازشگر مرکزی تراشه ای الکترونیکی است که انجام عملیات پردازشی، منطقی، ریاضی و کنترلی را به عهده دارد. ریزپردازنده یا Cpu قلب یک کامپیوتر است و در سرعت رایانه نقش بسیاری دارد و هرچه cpu دارای سرعت بیشتر، حافظه پنهان بالاتر، تعداد هسته های بیشتر و به طور کلی قدرت پردازش بالاتری داشته باشد رایانه سریع تر کار خواهد کرد.
2. اندازه RAM
RAM حافظه ای با دسترسی تصادفی است و یکی سخت افزار هایی است که با هزینه کم می توان آن را ارتقا داد و با افزایش چشم گیر عملکرد سیستم می شود. از آنجایی که سیستم عامل برای اجرای برنامه ها نیاز به حافظه RAM دارد، هرچه RAM رایانه بیشتر باشد، اجرای برنامه ها سریع تر است. امروزه معروف ترین حافظه RAM که قیمت مناسبی هم دارد SDRAM است که سرعت های متفاوتی دارد.
3. سرعت و ظرفیت دیسک سخت
دیسک سخت یکی از انواع حافظه های جانبی است که برای نگه داری برنامه ها و داده ها برای مدت زمان طولانی بسیار مناسب است. نوع فن آوری دیسک سخت می تواند بر سرعت و عملکرد رایانه شما تاثیر گذار باشد بنابراین در هنگام خرید دیسک سخت باید به مشخصه های آن توجه بیشتری کرد. از جمله این مشخصه ها می توان به نوع رابط درایو، سرعت محور و اندازه حافظه پنهانی اشاره کرد و بعد از بررسی این مشخصات برای تضمین بیشتر می توان به عواملی مثل سرعت انتقال و زمان دستیابی توجه کرد.
سیستم عامل از دیسک سخت هم استفاده می کند، پس اگر دیسک سخت سریع تری نیز داشته باشیم، باز هم برنامه ها سریع تر اجرا می شوند. دیسک های سخت بر اساس سرعت شان قابل مقایسه هستند که این سرعت با زمان دسترسی دیسک سخت بیان می شود و واحد آن میلی ثانیه است. هر چقدر زمان دسترسی کمتر باشد، سرعت ذخیره و بازیابی اطلاعات بیشتر خواهد بود.
4.فضای خالی دیسک سخت
برای سریع تر کارکردن یک سیستم عامل علاوه بر دیسک سخت، فضای خالی دیسک سخت نیز مورد نیاز است. علت آن است که سیستم عامل به طور دائم داده ها را بین RAM و دیسک سخت انتقال می دهد. اگر فضای کمی روی دیسک سخت وجود داشته باشد. اجرای برنامه کند خواهد شد.
5. یکپارچه سازی فایل ها
وقتی از رایانه استفاده می کنیم، پس از مدتی فایل ها در درون دیسک سخت به علت استفاده پیاپی و جابه جایی آن ها تکه تکه شده و پخش می شوند. عمل یکپارچه سازی به معنای جمع کردن این تکه ها و در کنار هم قرار دادن مجدد آن هاست. با این عمل زمان خواندن فایل توسط سیستم عامل کمتر شده و اجرای برنامه ها سریع تر می شود.
6. تعداد برنامه های در حال اجرا
در سیستم عامل های چند برنامه ای (Multi tasking) همانند ویندوز، هرچه تعداد برنامه های اجرا شده در یک زمان بیشتر باشد، سرعت اجرای برنامه ها پایین می آید. میزان این کاهش سرعت در هر برنامه بستگی به این دارد که برنامه های دیگر چه کارهایی را دارند انجام می دهند و چقدر از زمان cpu را به خود مشغول می کنند. مثلا ویرایش یک عکس تمام رنگی بزرگ می تواند زمان بسیار زیادی از cpu را به خود اختصاص دهد و در نتیجه به برنامه های دیگر فرصت کمتری برای استفاده از cpu می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.