آشنایی با بازیگری
آنچه در این مقاله می خوانید:
آشنایی با بازیگری
هنر مجموعه ای از بازآفرینی ها توسط انسان است، به منظور انتقال دادن یک مفهوم، مفهومی که همیشه با خلاقیت انسان همراه است. بازولینی می گوید: هنر وسیله ای است برای به نمایش گذاشتن یک ایده ذهنی که حداقل ده نفر دیگر از آن اطلاع نداشته باشند و از جمله این باز آفرینی ها هنر نمایش است.
هنر هفتم با بیش از 120 سال سابقه، پروازی به سوی واقعیت و خیال، جان بخشیدن به شخصیت های داستان، شکلی از هنر که هنرمند به مدد بدن و فیزیک خود در نگاه اول و در جنبه بعد به کارگیری امکانات به آفرینش اثر می پردازد.
در تقسیم بندی هنر بازیگری می توان به تئاتر (شامل زنده و عروسکی) سینما، نمایش پهلوانی و …. اشاره داشت. در این میان بازیگر در شرایط سنی مختلف یک نقش را به طور حرفه ای بازی می کند گاه نقشی کوچک و گاه نقش های بلند. در این میان به بازیگر تئاتر و سینما می پردازیم که اغلب افراد در سودای رسیدن به آن هستند.
بازیگری هنری است که در آن هنرپیشه با توجه به قوانین و تکنیک های این رشته کاملا استادانه در دیدگاه مخاطب به اجرای اثر می پردازد.
تئاتر در جهان به سده چهارم و پنجم قبل از میلاد مسیح بر می گردد و در ایران اولین تئاترهای ایرانی با محوریت عاشورا و کربلا که تعزیه می نامیدند برگزار می شد و چندی بعد با سبک و سیاق امروزی از زمان ناصر الدین شاه قاجار وارد ایران شد که به موجب آن تحولی شگرف در روند اجراهای تعزیه و نمایش های سبک کوچه بازاری شد. تئاتر زیر شاخه های متعددی دارد از جمله نمایش پانتومیم یا بی کلام، نمایش روحوضی، تعزیه خوانی، نمایش عروسکی، پرده خوانی و….
در اروپا پیوند تئاتر و سینما نزدیک تر بود و هنرپیشه ها معمولا از تئاتر به فیلم راه می یافتند و نه بلعکس آن.
اقداماتی که برای وارد شدن به حرفه بازیگری لازم است
گروهی از افراد به واسطه تحصیل در رشته های بازیگری، ادبیات نمایشی، کارگردانی،و سایر رشته های مرتبط در این حوزه به تحصیل می پردازند و در پایان تحصیل خود مستقیما وارد این حرفه می شوند.
گروهی از افراد با گذراندن دوره آموزشی مربوط به بازیگری در موسسات و آموزشگاه های معتبر که زیر نظر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کنند وارد عرصه بازیگری می شوند.
اگر شما دوست عزیز علاقه مند به این حرفه هستید و مسیر آموزشگاه را انتخاب کرده اید شما فرصت این را دارید که در آموزشگاه های معتبر نظیر آموزشگاه سینمایی موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر ثبت نام کنید تا از طریق آموزشگاه بازیگری وارد این حرفه شوید.
آموزشگاه های بازیگری شانس شما را برای ورود به عرصه تئاتر و حتی سینما و تلویزیون افزایش می دهد، در سال های اخیر دوره های آموزشی بازیگری با استقبال بی نظیر علاقه مندان مواجه شده است. علاوه بر آموزش، تمرینات بازیگری هم بسیار حائز اهمیت است زیرا در هر حرفه ای تمرین اصلی ترین مرحله ای می باشد که هنرمند خود را نمو می دهد مهم برای بازیگر آن است که هر روز تمرین کند تا خود را در حیطه کاری خود بهبود بخشد.
بازیگر صرفه نظر از مسیر آموزشی مورد نظر باید تمام تمرینات را جدی بگیرد شاید در ابتدا در بعضی موارد برای بازیگر بعضی تمرینات ناخوشایند باشد اما به تدریج به مرحله ای می رسد که منتظر تمرینات مختلف می شود. مهم ترین نکاتی که بازیگر به عنوان ابزار اصلی از آن بهره می گیرد بدن و صدا است. درس های بازیگری معمولا با تمرینات فیزیکی شروع می شود، شاید مدت زیادی را صرف تنفس کنید اما در بهبود کیفیت صدا و نحوه درست صحبت کردن، کاهش اضطراب و …. کمک شایانی می کند.
از تمرینات دیگر تمرینات کششی است که به شما این امکان را فراهم می کند که زمانی که قرار است روی صحنه اجرا داشته باشید احساس خوشایندی داشته باشد.
بداهه گویی از جمله دیگر تمرینات بازیگری است که در جهت حفظ تمرکز و توجه بازیگر است راهی برای رسیدن به بازی جدی و حرفه ای. بهترین آموزگار بهره بردن از تجربیات دنیای واقعی است و بسیاری تمرینات دیگر.
مهم ترین عناوین مورد توجه بازیگر
مهم ترین عناوینی که باید بازیگر بدان توجه کند و در جهت یادگیری و تمرین و ممارست در آن تلاش کند:
- آشنایی با تاریخ سینمای جهان و ایران
- آشنایی با عوامل نمایش
- آشنایی با مبانی بازیگری
- آشنایی با اصول شخصیت شناسی
- آشنایی با فن بیان
- آشنایی با اصول قدرت صدا
- آشنایی با تکنیم نفس گیری
- آشنایی با مبانی کارگردانی
- آشنایی با پرورش حس
- آشنایی با بدن و انواع حرکت
- آشنایی با تخیل و هیجان
مهم ترین ویژه هایی که یک بازیگر باید داشته باشد
- مردم شناسی و شناخت شخصیت های مختلف انسان ها
- بهره مندی از استعداد و دانش لازم و تعالی بخشیدن به آن
- داشتن روحیه انتقاد پذیری
- توانایی در ایفای نقش های متفاوت و متضاد با شخصیت و روحیه خود
- باورپذیری نقش توسط تماشاگر
- تحمل رفتن به سفرهای مختلف کاری و سازگاری با شرایط
- روابط اجتماعی بالا در جهت ارتباط با همکاران خود برای کار در پروژه های مختلف دیگر
اگر علاقه مند به فعالیت در این زمینه هستید علاوه بر آموزش و تمرینات مستمر، کتاب در این زمینه کمک دهنده و محرک شما در جلو بردن هدف شما می باشد که در اینجا به تعداد انگشت شماری از آن اشاره می کنیم:
• مبانی بازیگری نویسنده ایرج افشاری اصل (انتشارت نظری)
• بازیگری حرفه ای نویسنده ملیسا برودر مترجم احمد دامود (انتشارات روزبهان)
• درس های یک بازیگر نویسنده مایکل کین مترجم محمد باقر قهرمانی (انتشارات سوره مهر)
• هنر بازیگری
• آموزش بازیگری در قرن بیستم
• آغازگران بداهه مجموعه ای از 900 موقعیت بداهه برای بازیگران و کارگردانان
و بسیاری از کتب ارزشمند دیگر که نیاز است بازیگر برای به دست آوردن دانش کافی تلاش کند.
تمرینات و روشهای بهبود مهارتهای بازیگری
بازیگری یک هنر نمایشی پیچیده است که نیازمند تمرکز، تمرین و تسلط بر مهارتهای متعددی میباشد. تمرینات و روشهای بهبود مهارتهای بازیگری میتوانند به بازیگران کمک کنند تا در نقشهای خود عمیقتر و واقعیتر بازی کنند. در ادامه به برخی از این تمرینات و روشها میپردازیم:
- تمرین تمرکز و حضور: این تمرین شامل تمرکز بر حضور در لحظه و ایجاد ارتباط قویتر با شخصیتها و موقعیتها در صحنه میشود.
- تمرین تنفس و کنترل صدا: تمرین تنفس عمیق و کنترل صدا میتواند به بازیگران کمک کند تا احساسات خود را بهتر منتقل کنند و صدای قویتری داشته باشند.
- تمرین حرکات بدن و انعطافپذیری: بازیگران با تمرین حرکات بدنی مختلف و افزایش انعطافپذیری میتوانند ارتباط عمیقتری با شخصیتهای خود ایجاد کنند.
- تمرین بازی با احساسات مختلف: بازیگران باید توانایی بازی با احساسات مختلف مانند شادی، غم، عشق و اضطراب را داشته باشند تا در نقشهای مختلف بهتر عمل کنند.
- تمرین انطباق با نقش: آشنایی کافی با شخصیت و تمرین در انطباق با خصوصیتها و ویژگیهای شخصیت میتواند بازیگران را در بازی بهتر کمک کند.
تمرینات و روشهای فوق تنها بخشی از تمریناتی هستند که بازیگران میتوانند استفاده کنند تا مهارتهای بازیگری خود را بهبود بخشند. موفق باشید!
سخن اخر
نکته ای که باید بدان توجه داشت و بسیار حائز اهمیت است بازیگری شاید یک شغل باشد و کلاس های بازیگری کمک کننده حرفه آموز برای رسیدن به این هدف اما کسی که وارد این عرصه می شود و به آموختن می پردازد در جهت شناخت خود و ارتقاء خود قدم بر می دارد، شناخت افراد مختلف، شناخت روانشناسی شخصیت ها، به فرد کمک می کند با شرایط و تغییرات محیط خود هماهنگ شود، کمک می کند به واسطه تغییرات مختلف در حیطه بازیگری پذیرای تغییرات حاکم بر زندگی خود باشد.
در جهت ارتقاء اعتماد به نفس کمک شایانی می کند افرادی که خجالتی هستند و به خودشان اطمینان ندارند بازی کردن در کنار افراد دیگر باعث می شود ترس درونی آنها از بین برود این را به صورت ناخودآگاه بدست می آورند .
مزیت دیگری که باید بدان توجه شود مهارت صحبت کردن در میان جمع است، افرادی که در جمع دچار اضطراب می شوند و زیاد تپق می زنند این دوره ها فرصتی است برای به چالش کشیدن خود و غلبه بر این مشکل.
بازیگری باعث افزایش کار گروهی در میان افراد و تقویت آن می شود بازیگری همیشه با یک هنرجو اجرا نمی شود و یک گروه هستند که یک نمایش را به اجرا در می آورند و این دوره ها کمک می کند تا فرد یاد بگیرد چگونه با سایر افراد تعامل داشته باشد.
بازیگری تخلیه تمام واکنش های انسانی است که به واسطه آن وجود انسان در آرامش قرار می گیرد.
شما در هر سنی که باشید می توانید این مزایا را در خودتان تقویت کنید و از زندگی خود و در کنار افراد دیگر بودن لذت ببرید.
سمیه شریعتی
در سایت (dibagaran7.ir) می توانید به اخبار بیشتری دست پیدا کنید.
سایت فرهنگ سازان می تواند به شما در دست یابی به مقاله های هنری و فرهنگی کمک کند.
مشاوره رایگان برای ثبت نام رشته های هنرهای سینمایی و آشنایی با رشته بازیگری
و همچنین پاسخ به سوالات متداول آموزش بازیگری
همه روزه به جز ایام تعطیل با تلفن 42646861-031
شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 12 و 15:30 الی 20
پنج شنبه از ساعت 8 الی 14
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.