آشنایی با عکاسی دیجیتال و اصول آن
آنچه در این مقاله می خوانید
آشنایی با عکاسی دیجیتال و اصول آن
معنای لغوی کلمه عکاسی نگاشتن و ثبت است، بدین معنا که در عکاسی تصویری را که در لحظه دیده میشود ثبت و ضبط کنیم به گونهای که بتوانیم پس از آن تصویر را مشاهده کنیم یا به اصطلاح عکس ظاهر بشود. هنر عکاسی ارتباط مستقیمی با نور دارد، در حقیقت بدون نور عکاسی و عکس اصلا وجود نخواهد داشت، در عکاسی نور بر روی صفحه حساسی تابیده میشود که این صفحه میتواند سنسور دوربینهای دیجیتال باشد یا فیلمهای دوربین آنالوگ و پلوراید.
عکاسی امروزه از محبوبترین هنرهای دنیاست، کمتر کسی پیدا میشود که با دیدن صحنهای زیبا سعی نکند که آن را با دوربین موبایل خود و یا دوربینهای دیگر کند، عکاسی هنری پویاست، هنری که به وسیله آن انسان میتواند یک لحظه معین را از میان تمام لحظات انتخاب کند و آن را ثبت نمایید. عکاسی نسبت به سایر هنرها که قدمتی دیرینهتر دارند از سرعت بیشتری برخوردار است و برخلاف هنرمندی که نقاشی میکند یا مجسمهای میسازد به شدت متکی به آنچه که در پیرامون ما درحال روی دادن است می باشد.
تاریخچه عکاسی
عکاسی تاریخچهای کوتاه و در عین حال دیرینه دارد، شاید بتوان گفت دوربین عکاسیای که ما امروزه میشناسیم از اتاقک تاریکی که ابن هیثم در قرن پنجم هجری برای مشاهده کسوف از آن استفاده کرده است الهام گرفته است این اتاقک که جعبه ای تاریک است تنها یک روزنه رای عبور نور دارد و تصویری وارونه و واضح را در سطح مقابل خود ایجاد بهوجود میآورد.
تاریخچه عکاسی جهان از همین جعبه تاریک آغاز میشود. این ابداع در دوران رنساس مورد استفاده هنرمندان و دانشمندانی چون لئوناردو داوینچی قرار گرفت و از آن در جهت اندازهگیری دقیق ابعاد استفاده میشد. حتی پس از آن یک ریاضیدان با نصب یک عدسی این سازه را بهبود بخشید اما همچنان تصاویر مشاهده شده قابل ثبت نبودند.
پس از جوزف نیپس مخترعان دیگری نیز دست به عکاسی با شیوههای دیگر زدند که از نمونه آنها میتوان به روش داگرئوتیپ اشاره کرد که توسط لوئی داگر ابداع شد.
روند پیشرفت عکاسی در تاریخ
روند عکاسی همواره برای عموم مردم باورنکردنی و متحیر کننده بود، دیدن تصویری که با چشمان شان تا لحظاتی پیش میدیدند بر روی یک کاغذ سفید موضوعی عجیب و غیرباور برایشان تلقی میشد. عوام گمان میکردند که حقه ای در کار است و عکاسها جادوگرانی هستند که حقهای جدید برای مردم پیاده کردهاند. اما با این حال این شایعات و خرافهها نتوانستند جلوی پیشرفت شگفتآور عکاسی را بگیرند.
عکاسی آنالوگ که با فیلمهای حساس به نور انجام میشد و میبایست که در آزمایشگاه نوار فیلم را بر رو روی کاغذ عکس چاپ میکردند، این شیوه عکاسی به سرعت از محبوبیتی بیسابقه در میان مردم برخوردار شد و هنرمندان تازه نفسی در این حیطه شروع به فعالیت کردند و بسیاری از عکسهای مهم تاریخ در زمانی اندک پس از ابداع و متداول شدن عکاسی میان عموم مردم ثبت شدند.
تنها چندسال پس از اختراع عکاسی و ورود آن به نقاط مخلف جهان، اولین دوربین عکاسی مقارن با زمان سلطنت ناصرالدین شاه وارد ایران شد. از آنجایی که دوربین عکاسی بسیار گران و کالایی نوظهور محسوب می شد، توان مالی عموم مردم از خرید آن خارج بود و بیشتر درباریان و قشر مرفه جامعه از آن استقاده میکردند. در همین زمان تعدادی دانشجو برای تحصیل در رشته عکاسی به خارج از ایران اعزام شدند تا در این حرفه مهارت و علم آکادمیک کسب کنند.
نخستین عکس ایران مربوط به دوران اولیه عکاسی در ایران میباشد که بیانگر نوع زندگی و آداب و رسوم مردم در زمان قاجار بوده است. نوع پوشش آن زمان و لوازم مورد استفاده در این عکس ها به خوبی نشان داده شده است.
البته در کنار این عکس ها تصاویر زیادی از بناهای معماری نیز ثبت شده است که علت این موضوع این است که عموما زمان نور دهی عکسها در سالهای اولیه طولانی بوده که این امر موجب میشده که عکسبرداری از سوژههای زنده و پویا با مشکل روبهرو شود و به جای آن دست به عکاسی از بناها میزدند که به خودی خوب ثابت هستند.
علت محبوبیت عکاسی در سال های اخیر
عکاسی دیجیتال در همین چندسال اخیر با ابداع دوربینهای دیجیتال شکل گرفته و با وجود نو بودن به سرعت گوی سبقت را از شیوه عکاسی آنالوگ ربوده است و درحال حاضر اصلیترین شیوه برای عکاسی میباشد. در حقیقت در عکاسی دیجیتال فرایند ثبت و دریافت نور به جای اینکه بر روی صفحه فیلم انجام شود بر روی حسگرهای دیجیتال دوربین صورت میگیرد.
عکاسی دیجیتال به دلایل زیادی با سرعت زیادی محبوبیت بیشتر کسب کرد از جمله دلایل این است که تصویر در دوربین دیجیتال میتواند تنها چند ثانیه پس از عکاسی مشاهده شود و یا حتی قبل از آن دیده شود در حالی که این امکان در عکاسی آنالوگ وجود ندارد، همچنین عکاس میتواند پس از گرفتن عکس آن را حذف کند یا نگه دارد اما در دوربینهای آنالوگ به دلیل ثبت تصاویر بر روی فیلم به صورت فیزیکی امکان چنین کاری وجود ندارد.
عکاسی دیجیتال به دلیل ذخیره تصاویر بر روی کارت حافظه فضای کمتری نسبت به فیلم دوربین آنالوگ اشغال میکند و این مورد باعث کاهش هزینهها نیز میشود. همچنین در عکاسی دیجیتال به مراتب بیشتر از عکاسی آنالوگ امکان تصحیح و ادیت تصاویر وجود دارد.
تمام اینها باعث میشوند که عکاسی دیجیتال سهولت بیشتر داشته باشد و افراد بتوانند بهراحتی عکاسی با آن را شروع کنند. هرچند بسیاری از عکاسان خبره هستند که شیوه عکاسی یجیتال را به طور کلی قبول ندارند و عقیده بر این دارد که عکاسی دیجیتال باعث میشود اصل هنر عکاسی از بین برود. اما با تمام این انتقادات و نظرات گوناگون عکاسی همواره مسیر پیشرفت را با سرعتی باورنکردنی میپیماید و موازی با پیشرفت علم و فناوری جلو میرود.
مشهورترین عکاسان دنیا
در ادامه به معرفی چند تن از مشهور ترین و برترین عکاسان دنیا میپردازیم:
استیو مککوری
او بدون شک یکی از مهمترین و شناختهشدهترین تصاویر طول تاریخ را در کارنامه هنری خود دارد، عکس چهره دخترک افغان مشهور به مونالیزای افغان را کمتر کسی پیدا میشود که ندیده باشد، این عکس تنها یکی از آثار هنری و ارزشمند اوست.
رابرت کاپا
او کهاز مشهورترین عکاسان در تاریخ عکاسی دنیا است عمده شهرت خود را به دلیل عکسهای کمنظیر خود از صحنههای جنگ کسب کرده است.
ایموژن کانینگام
وقتی بحث عکاسی از گلها و گیاهان و طبیعت میشود،نام یاد ایموژن کانینگام از اولین نامهایی است که به یاد دوست داران عکاسی میافتند. درک ایموژن کانینگام از فرمهای طبیعی و نور و سایه فوقالعاده نو و گیرا بوده است.
ریچارد اودن
ریچارد اودون یکی از بهترین عکاسان پرتره جهان و عکاسی فشن بود. در نیمقرن گذشته، آثار اودون نقش مهمی در ارائه تصویری فرهنگ مد و فشن آمریکا ایفا کردهاند.
هانری کارتیه برسون
هانری کارتیه برسون یکی از چیرهدستترین عکاسان خیابانی و پیشگامان عکاسی خلاق میباشد. او تصاویر جذاب و زیبایی در خیابانها و از زندگی روزمره مردم ثبت کرده است. او همچنین به حوزه اومانیسم یا همان انسانگرایی علاقه زیادی داشت.
کاربردهای عکاسی دیجیتال در صنایع مختلف
عکاسی دیجیتال به عنوان یک هنر و علم تصویربرداری با استفاده از تکنولوژیهای مدرن، در سالهای اخیر به شدت پیشرفت کرده است و در انواع صنایع اهمیت و کاربردهای فراوانی دارد. این مقاله به بررسی کاربردهای عکاسی دیجیتال در صنایع مختلف میپردازد.
- صنعت تبلیغات و بازاریابی
عکاسی دیجیتال در تبلیغات و بازاریابی با ایجاد تصاویر جذاب و جالب مورد استفاده قرار میگیرد. تصاویر با کیفیت بالا میتوانند به تبلیغات محصولات و خدمات کمک کنند و جذابیت بیشتری به آنها ببخشند.
- صنعت مد و زیبایی
عکاسی دیجیتال در صنعت مد و زیبایی به عنوان ابزاری برای ثبت و نمایش آخرین مدلها و طرحها مورد استفاده قرار میگیرد. عکسهای حرفهای میتوانند تأثیر بزرگی بر روی بازار مد و زیبایی داشته باشند.
- صنعت گردشگری و سفر
عکاسی دیجیتال در صنعت گردشگری و سفر برای جذب مخاطبان و مشتریان مورد استفاده قرار میگیرد. تصاویر زیبا و جذاب میتوانند مقاصد گردشگری را به خوبی نمایش دهند و توجه مسافران را جلب کنند.
- صنعت غذایی
در صنعت غذایی، عکاسی دیجیتال برای ثبت تصاویر غذاها و آشپزیهای حرفهای استفاده میشود. تصاویر با کیفیت بالا میتوانند اشتها را برانگیزانده و مشتریان را جذب کنند.
- صنعت فرهنگی و هنری
عکاسی دیجیتال در صنعت فرهنگی و هنری برای ثبت تصاویر هنری و محصولات هنری مورد استفاده قرار میگیرد. این تصاویر میتوانند به نمایشگاهها و نمایشگاههای هنری ارسال شوند و برای نمایش اثرات هنری بهترین انتخاب باشند.
- صنعت رویدادها و جشنها
عکاسی دیجیتال برای ثبت تصاویر رویدادها و جشنهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این تصاویر میتوانند خاطرات و لحظات مهم را به یادگاری بیاورند.
با پیشرفت تکنولوژی، عکاسی دیجیتال در صنایع مختلف همچنان به رشد و توسعه خود ادامه میدهد و میتواند نقش موثری در جذب مخاطبان و مشتریان ایفا کند.
در سایت (dibagaran7.ir) می توانید به اخبار بیشتری دست پیدا کنید.
سایت فرهنگ سازان می تواند به شما در دست یابی به مقاله های هنری و فرهنگی کمک کند.
مشاوره رایگان برای ثبت نام رشته های هنرهای سینمایی و آشنایی با رشته عکاسی دیجیتال
و همچنین پاسخ به سوالات متداول در مورد عکاسی دیجیتال
همه روزه به جز ایام تعطیل با تلفن 42646861-031
شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 12 و 15:30 الی 20
پنج شنبه از ساعت 8 الی 14
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.