آشنایی با انواع گریم سینمایی
انواع گریم سینمایی
نخستین گام درمطالعه گریم
نخستین گام در گریم بررسی ساختار استخوان، ماهیچه ها و غضروف هایی است که در زیر پوست قرار دارند برای تبدیل یک چهره که متناسب با شخصیتی خاص باشد باید ساختار صورت اشنایی کامل داشته باشد. حتی زمانی که خود شما میخواهید چهره تان را به بهترین شکل ارایش کنید نیازمند این هستید که بدانید چه چیزهایی در چهره تان قوی تر یا ضعیف تر دیده شود بنابراین بازیگران یا چهره پردازان قبل از اینکه کار خود راشروع کنند باید با ساختار اصلی چهره اشنا باشند مخصوصا با ساختار ویژه ان چهره برای گریم خاص.
باید توجه داشته باشیم که علم گریم دروازه عبور یک بازیگر به نقشش است که برعهده دارد، لازمه یک گریمور داشتن دانش آرایش، نقاشی و مجسمه سازی است.
ریشه و اصل پیدایش گریم به دوران ابتدایی که در مراسم و آیین ها به کار برده می شد و از چوب و برگ درختان و یا اسکلت و استخوان حیوانات برای ماسک و از مواد معدنی و گیاهی برای رنگ استفاده میکردند. مصریان و افریقاییان و سرخپوستان گریم را در زندگی و مراسم ایینی خود به کار می بردند.
برای شرکت در کلاس های آموزش گریم سینمایی کلیک کنید
Thespis اولین بازیگری بود که در قرن شش قبل از میلاد وارد صحنه تئاتر یونان شد و چهره خود را با سرب، سفید و با دارچین، قرمز کرد و این باعث شد که بازیگر بتواند نقش خود را به راحتی بازی کند و تماشاگر نقش بازیگر را بهتر درک کند.
در آن زمان بازیگران تئاتر با ماسک بازی می کردند و این باعث می شد که جلو بازی ان ها گرفته شود و یا محدودیت در بازی داشته باشند ولی رومی ها همچنان بازی در تئاتر با نقاب ادامه دادند.
به طور کلی گریم به عنوان پوشش چهره بازیگر محسوب می شود و شرط ان درستی و ظرافت و دقت فراوان در این کار است.
انواع گریم
دو نوع گریم داریم که هریک از انها انواع مختلف و روش های مختلفی و دنیای متفاوتی دارد مثل یک رودخانه که به چندین رود کوچک تبدیل می شود. نوع اول آن، گریم صحنه است که شامل تئاتر و باله و اپرا می شود، که هر کدام از آن ها تکنیک و فن مخصوص به خود را دارند. نوع دیگر، گریم اِکران نام دارد که شامل می شود از سینما، عکاسی و تلویزیون و تکنیک کار هر کدام تا حدودی متفاوت از هم است.
وجه شباهت آن ها این است که پایه و اساس هر دو یکی می باشد، ولی تفاوت و تمایز کلی در رنگ آمیزی کردن چهره و به کار بردن رنگ به منظور حجم دارند. گریم تئاتر در سنجیدن با گریم سینما و تلویزیون و عکاسی، غلیظ تر و در برابر گریم سینما تلویزیون و عکاسی نیازمند دقت و ظرافت کاری بیشتری است.
- گریم استیلیزیشن
- گریم نامتعادل سازی
- گریم متعادل سازی
- گریم جلوه های ویژه
- گریم سه بعدی یا حجم دار
- گریم قطعه ای یا اعضای مصنوعی
- گریم ریش و سبیل و مو و کلاه گیس
- گریم شبیه سازی
- گریم رئال طبیعی برای فیلم و تلویزیون
برای شرکت در کلاس های آموزش بازیگری کلیک کنید
حال می پردازیم به گریم غیرواقع گرایانه یا کودکانه یا بال ماسکه این نوع گریم نام های مختلفی دارد غیر واقع گرایانه (غیر رئالیستی) شامل گریم هایی که نه تنها برای شخصیت ها واقع گرا و غیر واقع گرا است که به یکی از سبک های غیر واقع گرایانه گریم می کنند بلکه برای شخصیت های غیر رئالیستی نیز هست شخصیت هایی که تخیلی و غیر انسانی هستند.
مانند موجودات افسانه ای شیاطین اجنه و میمون های انسان نما و به سبک واقع گرایانه (رئالیستی) گریم می شوند سبک های غیر واقع گرایانه را میتوان در طیفی از واقع گرایی تا غیر واقع گرایی پی امد تطبیق یا به تعبیری تحمیل سبکی خاص برطرح گریم باشد آن را استیلیزیشن می نامند.
استیلیزیشن
در طراحی یک گریم استیلیزه شده ممکن است کار را با اندیشیدن به کاربرد خط، رنگ وشکل (فرم) جهت برجسته کردن، اغراق کردن، ساده کردن، واضح نشان دادن، نمادی کردن یا شاید سرگرم کردن شروع کنید به جای الهام گرفتن از عکس ها بهتر است از نقاشی ها و طراحی ها و کاریکاتورها و ماسک ها و….الهام بگیرید.
سپس میان ایده های گوناگون انها را که بیش از همه مناسب شخصیت، نمایش نامه و سبک اجرا هستند برای طرح های گریم برگزینید.
گریم شخصیت های غیر رئالیستی و غیر انسان ممکن است به سبک غیر رئالیستی باشد یا نباشد گاهی به طور مثال وقتی بازیگر نقش یک گل را بازی می کند نمی توان او را به سبک واقع گرایانه به شکل گل درآورد اما میتوان کاملاً به شکل میمون آدم نما گریم کرد.
رابطه گریم با تماشاچی
یک گریم رئالیستی افزون بر رابطه ای که باید با سبک اجرای نمایش نمایشنامه و شخصیت ها داشته باشد باید با تماشاچی نیز رابطه برقرار کند اگرچه تماشاچی معمولاً دوست دارد به نوآوری ها در سبک گریم توجه کند اما در مواردی هم جبهه میگیرد و بازیگر و چهره پرداز باید از این جبهه گیری ها آگاه باشند.
نظر ها و ایده های ما درباره بعضی شخصیت های غیر عالی هستی ممکن است خیلی صریح و روشن نباشد و جا دارد که تفسیر های تازه ای درباره آنها به عمل آید از سوی دیگر نظرهای ماه راجع به شخصیت های غیر رئالیستی دیگر مانند شخصیت های آلیس در سرزمین عجایب و از درون اینک چندان تفسیر پذیر نیستند سرجان تی نیل تصاویری دیداری از شخصیت های آلیس در سرزمین عجایب آفریده است.
که نمود ها و تمثیل های روشن و گویا از آن شخصیت ها هستند و اگر روی صحنه نیز همانگونه ظاهر شوند که تماشاچی آنها را می شناسند آسان تر باشد شخصیت ها رابطه برقرار میکند.
مقاله پیشنهادی: آشنایی بیشتر با گریم سینمایی و تلویزیونی
پیشنهادها و دستورالعمل هایی هست که ایده هایی را در رابطه با انواع شخصیت های غیر رئالیستی به ذهن شما خطور بدهد در به کار بستن این پیشنهادها به یاد داشته باشید که آنها بیشتر بر اساس ادبیات هنر و فرهنگ مردم هستند و ممکن است گاهی متعصبانه باشد اما تنها نشانه یک نقطه شروع بیدردسر میباشد شما اگر دوست دارید می توانید آنها را به تناسب هدف دان در رابطه با آنها تغییر بدهید.
به عنوان مثال فرشته ها نخست باید سبک اجرای نمایش و نوع فرشته مورد نیاز را مشخص کنید اگر یک فرشته سبک بال و آسمانی مورد نظر است شاید مایل باشید با رنگ بنفش کمرنگ و یا انواع ابی ها یا هر رنگی مناسب است کار کنید اعضای چهره احتمالاً انسانی و آرمانی خواهند بود اما اگر دارید روی گریم شخصیتهای (چمن زار های سرسبز) کار می کنید فرشته ها می توانند حالت کمیک داشته باشند که تنها با گریم رئالیستی ایجاد می شود به عنوان مثال:
حیوانات
وقتی نقش حیوانات به وسیله انسان بازی می شود سبک گریم می تواند هم رئالیستی و هم غیر عالی باشد می توان از سرها یا ماسک های ساخته شده از خمیر کاغذ یا لاتکسی استفاده کرد و گاهی استفاده کرد.
اما اگر سبک اجرای نمایش به شما اجازه بدهد میتواند نصب اعضای صورت حیوانات را روی چهره انسان پیشنهاد کنید این نوع گریم میتواند به سبک کاملاً غیر رئالیستی یا سبک رئالیستی تعدیل شده و به وسیله نقاشی یا ترکیبی از نقاشی و گریم سه بعدی باشد.
در ضمن از پشم یا موی مصنوعی نیز می توان استفاده کرد. لب های از هم باز را می توان ترسیم کرد پیشانی را کوتاه کرد، پا گوشی ها را نقاشی یا اضافه نموده و پنجه ها را از دستکش ساخت.
مهری صافی
آموزشگاه هنرهای سینمایی موسسه فرهنگ سازان معاصر
از پایگاه خبری تحلیلی دیباگران دیدن فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.