شبکه های کامپیوتری
آنچه در این مقاله میخوانید
در این مقاله قصد داریم شبکه های کامپیوتری را به صورت اجمالی بررسی کنیم . انواع شبکه از نظر فاصله و محدوده آن و همچنین تکنولوژی برپایی آن ها تقسیم بندی می شود. به شکل ظاهری اتصال کامپیوتر ها در یک شبکه توپولوژی گفته می شود.
تعریف شبکه های کامپیوتری
شبکه کامپیوتری به اتصال دو یا بیشتر کامپیوترها گفته می شود. که می توانند با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند. و داده و اطلاعات را بین آن ها جابجا کنیم. شرط شبکه بودن این است که کامپیوتر ها بتوانند مستقل از یکدیگر کار کنند. و کار یکی بر روی دیگری اختلالی ایجاد نکند. کامپیوتر ها می توانند از طریق کابل و یا بدون کابل با اتصالات بی سیم به بکدیگر وصل شوند.
شبکه کامیپوتری باعث آسان شدن ارتباط میان کاربران می شود و اجازه می دهد که کاربران منابع خود را به اشتراک بگذارند.
مزایای شبکه های کامپیوتری
- ارتباط و در دسترس بودن اطلاعات: در شبکه های کامپیوتری اطلاعات با سرعت و در مدت زمان کوتاهی بین کاربران به اشتراک گذاشته می شود. و در دسترس خواهد بود. اگر شبکه ها تحت وب و اینترنت باشند. این اطلاعات در سراسر دنیا به راحتی در دسترس خواهد بود.
- اشتراک منابع: در شبکه های کامپیوتری می توان منابع سخت افزاری و نرم افزاری را به اشتراک گذاشت. می توان در یک اداره برای 10 کارمند به جای تهیه 10 چاپگر یک چاپگر تهیه کرده و آن را برای تمامی کارمندان به اشتراک گذاشت.
- کاهش هزینه: با اشتراک گذاشتن منابع هزینه ها کاهش می یابد.
- صرفه جویی در زمان
- افزایش منابع ذخیره سازی: به دلیل اشتراک منابع کامیپوتر ها می توان حافظه های ذخیره سازی را نیز به اشتراک گذاشته و به این ترتیب حجم ذخیره سازی را افزایش داد.
- قابلیت اطمینان: در صورت خرابی و به وجود آمدن یک مشکل برای یک سیستم بقیه سیستم های شبکه می توانند به کار خود ادامه دهند و مشکلی برای کاربران ایجاد نخواهد شد.
انواع شبکه های کامپیوتری
محلی –LAN
شبکه های کوچک در حد یک اداره و یک ساختمان کوچک و نهایت چند طبقه
کامیپوترهای شخصی در دفاتر کار و یا ادارات از طریق شبکه محلی به هم وصل می شوند. و این شبکه در حد یک ساختمان و با فاصله محدود می باشد. و برای برقراری ارتباط بین کامپیوترهای یک مرکز استفاده می شود. این اتصال می تواند به صورت کابلی و یا بدون سیم باشد.
شهری – MAN
شبکه های بزرگتر در حد چندین ساختمان و در حد یک شهر کوچک مثل دانشگاه آزاد
یک شبکه کامپیوتری بزرگ می باشد. که معمولا در سطح یک شهر گسترده می باشد. معمولا زیر ساخت های این نوع شبکه ها بی سیم هستند. یا از اتصالات تجهیزات فیبرنوری برای ارتباط در محل های مختلف استفاده می شود. در این شبکه دسترسی برای تمام کاربران فراهم می شود.
جهانی – WAN
شبکه سراسری جهانی مانند اینترنت
این نوع شبکه ناحیه جغرافیایی نسبتا وسیعی را پوشش می دهد. این نوع شبکه ها از امکانات انتقال خدمات دهندگان عمومی مثل مخابرات استفاده می کنند.
آموزشگاه کامپیوتر فرهنگ سازان معاصر
در سایت (dibagaran7.ir) می توانید به اخبار بیشتری دست پیدا کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.