مادربرد
آنچه در این مقاله میخوانید
مادربرد یا برد اصلی، برد سیستم، برد مادر و Mother board بردی است که از قطعات اصلی کامیپوتر محسوب می شود. و در داخل و بدنه کیس قرار می گیرد.
در واقع مادربرد واسطه بین تمامی قطعات کامپیوتر است. و ارتباط بین تمامی قسمت ها را برقرار می کند. قطعات اصلی مانند حافظه اصلی، پردازنده، کارت های ورودی خروجی مانند گرافیک، شبکه و … بر روی این برد قرارمی گیرد. قطعات اصلی نیز مانند باطری پشتیبان، بایوس نیز بر روی این قطعه سوار می شود. در اسمبل کردن یک کامپیوتر این قطعه باید با دیگر قطعات کامپیوتر همخوانی داشته باشد.
بایوس
BIOS (Basic Input Output System) مجموعه ایی از دستورالعمل هاست. که همه عملکردهای ورودی و خروجی را کنترل می کند.
در واقع موقع روشن کردن کامپیوتر این دستورات اجرا می شود. و در همان ابتدا بعد از کنترل دستگاه های ورودی خروجی و بررسی صحت عملکرد آن ها سیستم عامل را بارگذاری می کند و آن را آغاز می کند.
باطری پشتیبان
این باطری بر روی مادربرد قرار می گیرد. و وقتی کامپیوتر خاموش است برق مورد نیاز ساعت سیستم و تنظیمات بایوس را فراهم می کند.
اسلات های مادربرد
- اسلات CPU : پردازنده مرکزی بر روی اسلاتی مخصوص در مادربرد وصل می شود. بنابراین مادربرد باید با پردازنده کاملا منظبق باشد و سازگار باشند.
- اسلات RAM : حافظه اصلی RAM بر روی اسلات های مخصوص بر روی مادر برد وصل می شود. در بعضی مادربرد ها چندین اسلات برای RAM می باشد که می توان برای افزایش سرعت کامپیوتر از تعداد RAM بیتر استفاده کرد.
- اسلات PCI : شکاف های گسترشی برای اضافه کردن کارت های جانبی به سیستم استفاده می شود. و هر مادربردی ممکن است چندین اسلات PCI دارند. کارت هایی مانند مودم، کارت های صدا و تصویر، تیونرهای رادیو، کارت شبکه و … در این اسلات ها نصب می شود.
- اسلات PCI Express : اسلات هایی با سرعت بالاتر. البته این پورت جایگزین پورت AGP برای کارت گرافیک استفاده می شود. که سرعت بالاتری دارند و سرعت سیستم را ارتقا می دهد.
انواع اسلات کارت گرافیک، سوکتهای کار گرافیک
- AGP
- PCI
- SLI
- PCI Express
- PCIe
- CrossfireX
انواع Port پورت ها یا درگاه های مادربرد
- پورت PS/2
- پورت VGA
- پورت DVI
- پورت HDMI
- پورتهای SPDIF
- پورت USB
- پورت LAN
- پورت FireWire
- پورت Parallel
- پورت External SATA
- پورت Audio
- پورت Display
Chipset (چیپست یا تراشه)
تراشه یا همان IC، مجموعه ای از اجزای الکترونیکی در یک مدار مجتمع می باشد. که وظیفه آن مدیریت جریان داده بین پردازنده، حافظه و قسمت های جانبی کامپیوتر می باشد. تراشه ها به شکلی طراحی می شوند که با خانواده ریزپردازنده های خاص و معینی می توانند کار کنند. و به دلیل اینکه وظیفه کنترل ارتباط بین پردازنده و بخش های بیرونی را به عهده دارد، بنابراین نقش بسیار مهمی را در عملکرد کامپیوتر دارد
آموزشگاه کامپیوتر فرهنگ سازان معاصر
در سایت (dibagaran7.ir) می توانید به اخبار بیشتری دست پیدا کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.