معرفی مهارت های هفتگانه ICDL
آنچه در این مقاله می خوانید:
مهارت های هفتگانه icdl چیست؟
ICDL یک استاندار بین المللی برای مهارت های کاربردی کار با کامپیوتر است. در حال حاضر بسیاری از افراد و شرکت های معتبر این گواهینامه و مدرک را معیاری برای سنجش مهارت ها و دانش کامپیوتری می دانند. مهارت های هفتگانه ICDL کامپیوتر شامل موارد زیر است:
- آشنایی با مفاهیم پایه و اساسی فناوری اطلاعات (IT)
- آشنایی با شیوه استفاده از کامپیوتر و مدیریت فایل ها (windows)
- شیوه به کار گیری نرم واژه پرداز ورد (word)
- شیوه کار با صفحه گستر اکسل (Excel)
- شیوه استفاده از نرم افزار پایگاه داده ها اکسس (Access)
- شیوه کار با نرم افزار ارائه مطلب پاور پوینت (powerpoint)
- کار با اطلاعات و ارتباطات (internet)
هدف از آموختن مهارت های هفتگانه
دوره icdl 4 هدف اصلی را دارد که عبارت اند از:
- ارتقای سطح توانایی های فرد در IT
- ارتقای سطح کارایی افراد در شرکت ها و موسسات
- ایجاد توانایی کارفرمایان در سرمایه گذاری در بخش IT
- تضمین استفاده بهینه از بیشترین مهارت و توانایی کارمندان در محیط کار
1. آشنایی با مهارت IT
در اکثر کشور های توسعه یافته و در حال توسعه آموزش علوم کامپیوتری و فراگیری دانش IT جز برنامه های اصلی مدارس، دبیرستان ها و دانشگاه ها است و در کشور ایران نیز برنامه توسعه و کاربردی فناوری ارتباطات و اطلاعات موسوم به تکفا از مهم ترین برنامه در زمینه توسعه و گسترش و کاربردی سازی IT در کشور است.
2. آشنایی با شیوه استفاده از کامپیوتر و مدیریت فایل ها (Windows)
اساس کار همه برنامه ها در کامپیوتر ویندوز است. ویندوز یک سیستم عامل محبوب است که روی همه کامپیوتر های خانگی و اداری نصب شده است. آموزش کار در محیط ویندوز یکی از مهارت هایی است که در دوره ICDL می آموزید در این دوره می آموزید که:
- چگونه فایل های مختلف را ایجاد و مدیریت کنید
- چگونه فایل های مختلف را کپی یا حذف کنید یا برش بزنید
- تنظیمات مختلف در ویندوز را یاد می گیرید و اینکه چگونه از سیستم تان را در برابر ویروس ها محافظت کنید و اگر کامپیوتر شما ویروسی شد، چه اقدامات مناسبی باید انجام دهید.
3. آشنایی با نرم افزار تایپ رایانه ای (word)
نرم افزار word یک نرم افزار واژه پرداز است که برای تایپ، ویرایش و طراحی متون استفاده می شود. در این نرم افزار می توان سندی را ایجاد کرد و آن را چاپ و ذخیره کرد.
4. آشنایی با نرم افزار صفحه گسترده (excel)
نرم افزار صفحه گسترده اکسل یکی از پرکاربرد ترین نرم افزار های مایکروسافت آفیس است. نرم افزار اکسل یک برنامه کاربرگ الکترونیک است که از این نرم افزار برای ساخت پایگاه داده ها همراه با ایجادنمودار های گرافیکی می توان استفاده کرد. از اکسل برای انجام محاسبات و برآورد ها در قالب جداول و نمودار ها می توان استفاده کرد و همچنین در امور مالی و حسابداری کاربرد ویژه ای دارد.
5. آشنایی با نرم افزار پایگاه داده ها (access)
نرم افزار اکسس برای مدیریت و سازماندهی پایگاه داده های متنی و تصویری استفاده می شود و از قابلیت های این نرم افزار می توان به ایجاد صفحه ورود اطلاعات به شکل دلخواه مثلا زمانی که شما می خواهید اطلاعات یک چک را در کامپیوتر خود ذخیره کنید می توانید با صفحه اکسس صفحه ای گرافیکی مانند برگه چک درست کنید و اطلاعات خود را در آن وارد کنید. پس از ایجاد پایگاه داده می توانید از آن گزارش گرفته یا در بین اطلاعات جست و جو انجام دهید.
از نرم افزار اکسس می توان در حسابداری یک شرکت و یا نگهداری اطلاعات اعضای سایتتان و اطلاعات کارمندان از آن استفاده کنید. پس از ایجاد پایگاه داده با اکسس می توانید آن را در شبکه در اختیار دیگران قرار داد و یا بر روی کلید رمز گذاشته یا حتی در سطوح مختلف به کاربران دسترسی های متفاوت داد و مقدار دسترسی هر کاربر را تعیین کرد.
6. آشنایی با نرم افزار ارائه مطلب (power point)
از نرم افزار پاور پوینت مجموعه ای از اطلاعات و داده هاست که مخاطب آن را به فرد، افراد و یا گروه خاصی تحویل می دهد و برای ارائه مطلب در همایش های علمی استفاده می شود. پاور پوینت مجموعه ای از اسلایدهای الکترونیکی است که در برگیرنده متن، تصاویر، گرافیک، جداول، صدا و ویدیو های خاصی مرتبط با موضوع آن باشد.
7. آشنایی با اطلاعات و ارتباطات (internet)
دوره آموزشی اینترنت مهارت هفتم از دوره icdl است. ابتدایی ترین و اصلی ترین رکن فراگیری آموزش های فن آوری اطلاعات کار با اینترنت است. اینترنت مانند شاهراهی است که برای ارتباط تمامی جهان با یکدیگر برای تبادل اطلاعات و ایده ها استفاده می شود.
اینترنت چیست؟
شبکه ای که از لحاظ مقیاس جغرافیایی در سطح جهان گسترش یافته است. اینترنت به معنای شبکه جهانی است. به مجموعه ای از اتصالات بین دو یا چند کامپیوتر و زبانی که این کامپیوتر ها به کمک آن ها با یکدیگر صحبت می کنند شبکه می گویند در واقع وقتی ما دو یا چند کامپیوتر را بهم دیگر متصل می کنیم به گونه ای که بتوانند باهم تبادل اطلاعات کنند در واقع شبکه ساخته ایم.
تقسیم بندی شبکه از لحظ مقیاس جغرافیایی:
- Lan شبکه محلی: شبکه ای با سرعت بالا که به منظور برقراری ارتباط و مبادله داده ها بین کامپیوترها در یک محدوده جغرافیایی مثل اداراه و یک ساختمان است.
- Wan شبکه بندی وسیع: برای مبادله اطلاعات در فواصل بسیار دور به کار می رود. این شبکه برای فواصل وسیعی مثل یک کشور یا یک قاره به کار می رود.
- Man شبکه شهری: شبکه های متعددی در نواحی مختلف یک شهر بزرگ واقع شده اند را به یکدیگر متصل و مرتبط می سازد.
چه کسانی باید مهارت هفتگانه ICDL را یاد بگیرند؟
جویندگان کار: کسانی که به دنبال استخدام و کار هستند بهتر است این مهارت ها را یاد بگیرند تا احتمال استخدام شدن شان در ادارات و شرکت ها بالا برود.
کارمندان: زیاد مهم نیست که در چه بخش یک شرکت یا اداره مشغول به کار هستید مهارت های هفت گانه کامپیوتر بسیار به دردتان می خورد و سرعت کارکردتان را زیاد می کند.
دانش آموزان و دانشجویان: یادگیری مهارت های هفتگانه کامپیوتر برای دانش آموزان و دانشجویان بسیار سودمند و مفید است و برای آینده شغلی تان بسیار مفید است چون قرار است چند پله از دوستان تان بالا تر بروید.
دورکارها: برای کسانی که کارمند نیستند و داخل منزل با کامپیوترهای شخصی شان سفارش کارهایی مثل تایپ، تولید محتوا و … می گیرند و فعالیت می کنند مهارت های icdl برای این دسته به شدت ضروری است.
با شرکت در دوره آموزش ICDL در آموزشگاه کامپیوتر موسسه فرهنگ سازان معاصر این مهارت های هفتگانه کامپیوتر را به طور کاربردی و برای بازار کار بیاموزید و مدرک معتبر و قابل ترجمه دریافت کنید.
از پایگاه خبری تحلیلی دیباگران دیدن فرمایید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.