تاثیرات موسیقی بر زندگی و رفتار انسان
آنچه در این مقاله می خوانید:
تاثیر موسیقی در زندگی و رفتار انسان
امروزه موسیقی یکی از قسمت های جدایی ناپذیر زندگی شده است. با گوش دادن به موسیقی از تمام نگرانی ها و ناراحتی ها رها میشوید، موسیقی یک ضد افسردگی و داروی آرامبخش طبیعی است.
موسیقی برای روح همانند ورزش برای بدن است. (افلاطون)
تاثیرات موسیقی در زندگی
محققان معتقدند برای داشتن مغزی ورزیده باید به موسیقی گوش داد. فواید درمانی موسیقی بسیار زیاد است. این موسیقی است که احساسات ما را تحریک میکند، زندگی ما را با ملودی غنی میکند و اغلب اوقات به ما کمک میکند تا بر احساسات بد خود غلبه کنیم.
دانشمندان در چندین تحقیق از مزایای بی شمار گوش دادن به موسیقی و تأثیرات آن بر فشار خون، ضربان قلب و کاهش یا مدیریت استرس، ابراز احساسات، تقویت حافظه، بهبود ارتباطات و تسهیل توانبخشی جسمی و حتی سطح اکسیژن بدن گفتهاند. در زیر به برخی از فواید گوش کردن به موسیقی و تاثیرات آن اشاره می کنیم.
تاثیرموسیقی بر عملکرد مغز و احساسات و وضعیت روحی
به نظر می رسد گوش دادن به موسیقی کمک می کند تا فرد به راحتی به شرایط روحی واحساساتاش را سروسامان دهد. ولی حتی تاثیرات این هنر از آن هم فراتر می رود و بر مغز و حافظه و حتی عملکرد آن هم تاثیر می گذارد. در ادامه به برخی از تاثیرات موسیقی اشاره می کنیم.
کاهش اضطراب
شواهد بسیاری نشان میدهد اگر در موقعیت اضطراب آوری گیر افتاده باشید، با گوش دادن به موسیقی تا حد زیادی آرام میشوید.
مخصوصاً اگر موزیکهایی را انتخاب کنید که با صدای طبیعت ترکیب شده باشند و یا موسیقی سنتی باشند، اثر آرام بخشی آن را بیشتر احساس خواهید کرد.
همچنین تحقیقات نشان میدهد بیمارانی که به تازگی یک سکته را از سر گذراندهاند و در حال بهبود هستند، با گوش دادن به موسیقی به مدت روزانه یک ساعت، بسیار آرامتر میشوند.
تسکین درد
یک موسیقی توانایی تسکین درد را دارد، در حدی که کارکردشان با بعضی از آرامبخش های سَبک قابل مقایسه است.
انرژیبخش
موسیقی هایی که دارای ریتم های سریع هستند، می توانند حوصله و استقامت ما را در انجام فعالیت های ورزشی افزایش دهند. فرد با گوش دادن به موسیقی های مورد علاقه خود، موجب تحریک ترشح آدرنالین و هورمونهای دیگر میشود، که باعث افزایش تمرکز ذهنی و سطح انرژی بدن میشود.
افزایش یادگیری
موسیقی می تواند مغز را تحریک کند و یک عامل انگیزه بخش برای ادامه دادن فعالیت ها و یادگیری باشد.
سلامت قلب
گوش دادن به موسیقی با توجه به شدت و نوع آن می تواند بر ضربان قلب، تنفس و حتی فشار خون نیز تاثیر چشمگیری داشته باشد.
علاوه بر این موسیقی اگر بتواند شما را به جنب و جوش وادار کند می تواند در عملکرد سیستم قلبتان تاثیر مثبت ایجاد کند.
ضربان قلب، با موسیقی که به آن گوش می کنیم تغییر خواهد کرد.
بهبود حافظه
گوش دادن به موسیقی می تواند به افراد برای داشتن حافظه ی قوی کمک کند.
تاثیر موسیقی بر جنین
پخش موسیقی موجب تقویت سیستم شنیداری و مغز جنین میشود. شنیدن موسیقی در سه ماهه دوم بارداری بر سیستم شنیداری کودکان تاثیر دارد.
قرار گرفتن در معرض موسیقی در دوران جنینی رشد مغز و توسعه شنوایی را تحت تاثیر قرار میدهد.
تاثیر موسیقی بر هضم غذا
محققان دریافتند که شنیدن موسیقیهای مختلف نه تنها بر اعصاب و وران انسان تاثیرگذار است بلکه نوع موسیقی نیز در درک متفاوت انسان از غذا تاثیر دارد.
بنابراین بهتر است صرف غذا همیشه در محیطی آرام و با موسیقی ملایم و با ریتم طبیعت همراه باشد، چرا که مصرف غذا در شرایط پرتنش نه تنها درک مغز از طعم غذا را تغییر میدهد بلکه بر عملکرد فیزیولوژیک بدن انسان نیز تاثیر منفی دارد.
کاهش خستگی
موسیقی خستگی را از شما دور می کند.
رشد شخصیت
یکی از جالبترین تاثیرات موسیقی بر مغز، این است که انتخاب آهنگهای مورد علاقه به شخصیت افراد شکل میدهد. انتخاب آهنگهای خاصی از سوی هر یک از افراد، ارتباط مستقیمی با ویژگی شخصیتی آنها دارد.
گوش دادن به موسیقی شاد یا غمگین میتواند تا حد زیادی بر چگونگی دید شما از محیط و نوع درک شما از دنیای اطرافتان تاثیرگذار باشد.
درمان افسردگی
موسیقی به درمان افسردگی کمک میکند و یک داروی ضد افسردگی طبیعی است.
ابزار احساسات
موسیقی ابزاری برای به اشتراک گذاشتن عشق و احساسات است.
لازم به توضیح نیست که انتخاب ریتم موسیقی هم به اندازه خود موسیقی مهم است. بدیهی است که نه با موسیقی استاد شجریان و سمفونی بتهوون میشود بر روی تردمیل دوید و نه با موسیقی هاردراک، میتوان استرس اتاق عمل را از بین برد! اگر خسته، گرفته و افسرده اید، یک آلبوم از موسیقی های شاد و انرژی بخش را پلی کنید.
ملودیهای موجود در آهنگهای مورد علاقه تان میتوانند ارتباطات دلپذیر عاطفی و آرامش بخش برایتان ایجاد کنند.
گوش دادن روزانه به موسیقی باعث میشود که مسیرهای جدیدی بین نورونهای عصبی ایجاد شود و تاثیرات شگرفی را در زندگی ایجاد کند.
ایجاد امواج مغزی جدید تمرکز را افزایش میدهد و کارکرد بدن را در هنگام خواب، بیداری و فعالیت بهبود میبخشد. بر اساس تحقیقات انجام شده، یادگیری حداقل نواختن یک نوع ساز موسیقی میتواند تاثیر زیادی در افزایش اعتماد بهنفس، مهارتهای فیزیکی، اجتماعی و ذهنی در افراد شود.
در تحقیقات صورت گرفته بر روی تعدادی کودک در دانشگاه مک گیل کانادا، مشخص شد که کودکان دارای حداقل ۳ سال سابقه در نواختن موسیقی، بهطور مشخص از تواناییهای شنیداری و فیزیکی برتر و بالاتری نسبت به کودکان عادی برخوردار بودند.
بهطور کلی قرار گرفتن کودکان در معرض موسیقیهای کلاسیک در دوران جنینی، بعد از تولد، در دوران رشد و حتی در دوران نوجوانی موجب میشود کودکان باهوشتر و زیرکتر باشند.
مریم بدیهی
در سایت (dibagaran7.ir) می توانید به اخبار بیشتری دست پیدا کنید.
سایت فرهنگ سازان می تواند به شما در دست یابی به مقاله های هنری و فرهنگی کمک کند.
مشاوره رایگان برای ثبت نام رشته های موسیقی
همه روزه به جز ایام تعطیل با تلفن 42646861-031
شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 12 و 15:30 الی 20
پنج شنبه از ساعت 8 الی 14
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.