روش صحیح در دست گرفتن ساز دف
نحوه گرفتن ساز دف
از نکات مهم در یادگیری دف می توان به نحوه نشستن دف و نحوه صحیح گرفتن ساز دف است اشاره کرد. شیوه در دست گرفتن این ساز یکی از رموز اصلی نوازندگی است. نحوه صحیح گرفتن دف به حدی اهمیت دارد که باعث می شود یک اجرای جذاب به یک اجرای کسل کننده تبدیل می شود و تاثیر مستقیمی بر نوازندگی دف دارد.
روش صحیح دست گرفتن ساز دف
محل قرار گیری انگشتان
آموزش دف زنی بدون در نظر گرفتن صحیح دف امکان پذیر نمی باشد و تمام آموزش ها باید با این مرحله ابتدایی شروع شوند. اولین نکته در نگه داشتن ساز دف که موقع نشستن نباید به پشتی صندلی تکیه داد و در حالی که کمر خود را صاف نگه داشته باید از پشتی فاصله بگیرد سپس ساز را با دو دست نگه داشته و وزن را به طور مساوی بین هر دو دست تقسیم کند.
مقاله پیشنهادی: آشنایی با ساز دف
اگر راست دست هستید قسمت شصتی ساز را با دست چپ نگه دارید و اگر چپ دست هستید باید برعکس عمل کنید یعنی شصتی را با دست راست بگیرید برای گرفتن شصتی ساز باید شصت دست خود را در قسمت فرورفتگی ساز وارد کند و سپس انگشت اشاره را تا بند دو به سمت بیرونی ساز خم می کنید اما انگشت نباید با ساز تماس داشته باشد.
شست دست مقابل باید در قسمت میانی کمانه قرار گیرد در واقع کمانه را به سه قسمت تقسیم کنید و انگشت شست خود را در وسط آن قرار دهید.
1
2
3
روش صحیح نشستن برای نواختن دف
بعد از اینکه نحوه صحیح در دست گرفتن دف را یاد گرفتیم باید نحوه صحیح نشستن برای نوازندگی دف را یاد بگیریم همان طور ک گفتیم موقع نشستن نباید پشت خود را به پشت صندلی بچسبانید و باید کمر خود را کاملا صاف و بدون هیچ خمیدگی نگه دارید ساز دف باید به گونه ای باشد که متمایل به سمت خودمان باشد دست باید صاف باشد و قسمت مچ دست هیچ نوع شکستگی ای نداشته باشد ارتفاع نگه داشتن ساز نسبت به بدن نه خیلی زیاد باشد نه خیلی پایین باشد.
بهتر است قسمت بالایی ساز تا وسط صورت بالا بیاید اما نه آنقدر بالا که جلو دید نوازنده را بگیرد و فاصله ساز از بدن نباید نه خیلی کم باشد و نه خیلی زیاد.
از پایگاه خبری تحلیلی دیباگران دیدن فرمایید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.