بهترین زمان برای انتخاب ساز دوم
آنچه در این مقاله می خوانید:
کی ساز دوم موسیقی را انتخاب کنم؟
برای انتخاب ساز دوم باید مقدماتی فراهم شود که منوط به عوامل زیادی است و به سوالات هنرجویان که آیا نیاز به آموزش ساز دوم هست؟ اموزش ساز دوم باعث ضربه به ساز اول نمی شود؟
انتخاب ساز دوم
یکی از بهترین و شیرین ترین تجربیاتی که یک هنرجوی موسیقی می تواند داشته باشد انتخاب ساز دوم است توانایی نواختن دو ساز مزیت و بسیار بزرگ و ارزشمندی است که در آینده هنری و شغلی هنرجو کاربرد و تاثیرات زیادی دارد. به طور مثال وقتی هنرجو تصمیم می گیرد یک قطعه موسیقی را بسازد شناخت عملی و تجربه نواختن سازهای مختلف به شما کمک می کند تا آن ها را بهتر به کار بگیرید.
برخی از هنرجویان و والدین آن ها می خواهند بدانند چه زمانی می توان ساز دوم را برای فرزندشان انتخاب کنند، قبل از پرسش به این سوال و انتخاب ساز دوم بهتر است که هدف خود را برای یادگیری ساز دوم مشخص کنید ابتدا به عواملی که باعث می شود هنرجویان به سمت یادگیری ساز دوم بروند می پردازیم:
برای شرکت در دوره های موسیقی کلیک کنید
1.علاقه به صدای ساز
این دسته هنرجویانی هستند که سازی را انتخاب کرده اند و در حال اموزش هستند و به آن علاقه دارند و هر روز در مسیر رشد و پیشرفت قرار دارند اما دوست دارند یک ساز دیگر هم در کنار ساز اول خود بیاموزند. برای سنین پایین و کودکان بهتر است آن ها را مجبور به یادگیری ساز دوم نکنیم و اجازه دهیم از سن کودکی بیرون بیایند.
و بعد در صورتی که کودک علاقه برای یادگیری ساز دیگری و توانایی برای تمرین بیشتر یعنی تمرین برای ساز اول و دوم را داشت و همچنین باید در ساز اصلی خود به مهارت کافی رسیده باشد یعنی به راحتی بتواند نت ها را بخواند و آن ها را اجرا کند آن زمان می تواند ساز دیگری که مورد علاقه اش هم هست را با راهنمایی استاد خود انتخاب کند.
در افراد بزرگسالی که دو ساز را همزمان آموزش می بینند به دلیل دغدغه و مشغله بیشتری که دارند ممکن است نتوانند زمان زیادی را برای هر دو ساز اختصاص دهند بنابراین کیفیت نوازندگی در هر دو ساز پایین می آید و فرد بعد از مدتی می بینید که در ساز اول و اصلی خود مانند قبل رشد نمی کند چرا که مانند سابق نمی تواند تمرین کند در نتیجه مانند قبل پیشرفت نمی کند.
بنابراین دل زده می شود و اندکی بعد متوجه می شوند که با وجود هزینه زیادی که برای تهیه ساز و شرکت در کلاس ها کرده است ولی زمان و وقت کافی برای تمرین دو ساز را ندارد.
در نتیجه افرادی که علاقه به آموزش ساز دوم دارند حتما بررسی کنند و بسنجند که اگر برای ساز اول خود در طول هفته به طور مثال 8 تا 10 ساعت تمرین می کردند و برای ساز اول نتیجه مطلوبی داشتند آیا می توانند این زمان را دو برابر کنند و مثلا 20 ساعت در هفته برای هر دو ساز تمرین کنند.
البته باید در ساز اول خود تبحر لازم را داشته باشند و بتوانند نت خوانی را انجام دهند و به خوبی نوازندگی کنند و اجرای خوبی داشته باشند و سپس ساز مدنظری که از صدای آن لذت می برید و دوست دارید را انتخاب کنید ولی توصیه نمی شود که دو ساز را از مبتدی شروع کنند چرا که وقت بسیاری از شما می گیرد و باعث دل زدگی شما می شود و بهتر است ابتدا ساز اول را اندکی بیاموزید و سپس سراغ ساز دوم بروید.
2.قابلیت های اجرایی متفاوت
از نظر برخی نوازندگان بهتر است که سازی برای ساز دوم انتخاب شود که نحوه اجرا و قابلیت های آن متفاوت با ساز اصلی و اول باشد. از دلایل انتخاب ساز دوم می توان گفت به طور مثال: نوازنده پیانو دوست دارد سازهای کوچک و قابل حمل را یاد بگیرد تا بتواند ساز خود را با خودش خارج از منزل بیاورد و بنوازد. یا اینکه فردی که گیتار می نوازد ممکن است علاقه داشته باشد لذت نوازندگی سازهای آرشه ای هم تجربه کند و ساز ویولن را برای ساز دوم انتخاب می کند.
3.عدم علاقه به ساز اول
یکی از دلایل انتخاب ساز دوم این است که افراد علاقه ای به سازی که در ابتدا انتخاب کرده اند را ندارند. در کودکان این امر طبیعی است چرا که کودکان شناخت کافی از دنیای موسیقی ندارند و ممکن است انتخاب و اجبار خانواده در انتخاب ساز دخیل باشد و به همین دلیل عدم علاقه بعد از مدتی کودک از ساز خود دل زده می شود و دست به انتخاب ساز دوم می زنند.
این موضوع ممکن است برای بزرگسالان هم اتفاق بیوفتد، برای افراد بزرگسال اینگونه است که فکر می کنند یادگیری همه سازها یکسان است و مدت زمانی که طول می کشد ساز را آموزش ببیند و تمرین کند مشابه است که اشتباه است مثلا یادگیری ساز پیانو که هر دو کره مغز را درگیر می کند و به مراتب سخت تر از ساز کوبه ای است و وقت بیشتری را می طلبد و هنرجو چون وقت زیادی را ندارد
بنابراین یک ساز کوبه ای انتخاب می کند در حالی که علاقه ای به آن ندارد و در این زمان بهتر است به سراغ ساز دیگری برود و با علاقه آموزش ببینید و پشتکار تمرین کند و در آن هر روز رشد و پیشرفت کند.
بهترین زمان برای انتخاب ساز دوم موسیقی
ساز های موسیقی نقاط اشتراک زیادی باهم دارند و هنرجویی که یک ساز را بلد یاشد یادگیری ساز دوم را با سرعت بیشتری انجام می دهد. برای یادگیری ساز دوم بهتر و منطقی است در ساز اصلی خود ماهر شوید و تبحر لازم را داشته باشید و سپس سراغ ساز دوم خود بروید البته برای راهنمایی بیشتر در مورد این موضوع بهتر از استاد موسیقی خود راهنمایی بخواهید و از او بپرسید که آیاد آمادگی لازم و کافی را برای یادگیری ساز دوم دارید یا خیر.
از پایگاه خبری تحلیلی دیباگران دیدن فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.