10 نکته مهم و ضروری برای خرید ساز
آنچه در این مقاله می خوانید:
10 نکته مهم برای خرید ساز
مقدمه
در دنیای امروز، سازها تنوع بسیار زیادی از نظر برند سازها و هم از نظر مدل های متفاوت ساز از یک برند یکسان دارند برای همین انتخاب ساز در هنگام خرید سخت شده است. اینکه چه سازی قرار است بنوازید و یاد بگیرید، حتما در خرید ساز فرق دارد مثلا برای خرید تنبک نکات خاصی مورد توجه است یا برای خرید پیانو باید به موارد تخصصی و ضروری توجه داشت اما توصیه های کلی برای خرید ساز ها هم وجود دارد که فرقی ندارد چه سازی را انتخاب می کنید. در ادامه با برخی از این نکات کلی آشنا می شویم.
نکات مهم قبل از اقدام به خرید ساز
- مشخص کردن علت خرید ساز: پاسخ به این سوال می تواند کمک زیادی به شما کند و متوجه می شوید که باید چقدر هزینه کنید و یا چگونه ساز مورد نظر خود را انتخاب نمایید. به طور مثال خرید ساز برای شخصی که قصد دارد به طور حرفه ای وارد دنیای موسیقی شود با شخصی که فقط قصد امتحان کردن ساز جدید را دارد، متفاوت می باشد.
- در نظر گرفتن فیزیک و آناتومی بدن: برای انتخاب ساز، اولین مورد در نظر گرفتن فیزیک و آناتومی بدن است که نقش موثری به ویژه در دراز مدت بازی می کند. مثلا: افرادی که گردن بلندی دارند ممکن است پس از چندین سال با زدن ویولن دچار آرتروز گردن شوند.
- تحقیق در مورد ساز مورد نیاز قبل از رفتن به خرید: قبل از اینکه به سمت فروشگاه های خرید ساز بروید، تا آنجا که می توانید تحقیق و جستجو کنید و مدل هایی که در بازار موجود است را بررسی کنید. نظرات و قیمت ها را بخوانید و با اساتید خود در آموزشگاه موسیقی ارغوان مشورت کنید.
- بودجه خود را در نظر بگیرید: قیمت سازها می تواند از ارزان تا قیمت های خیلی بالا که توسط صنعتگران بزرگ ساخته می شوند، متغیر باشد. به عنوان یک مبتدی، از خرید ساز با مدلهای گران قیمت حرفه ای، تا زمانی که به طور واقعی به ساز و کار مسلط نشده اید، منصرف شوید. معمولا بهتر است که مبتدیان به سراغ خرید ساز ارزان و متوسط بروند. برای بیشتر این ها کافی است که شروع به کار کنند و راحت ساز بزنند. وقتی مهارت لازم برای نواختن ساز را پیدا کردند، می توانند به فکر گرفتن نوع گران تر و با کیفیت تری باشند. در هنگام خرید ساز از ارائه پیشنهاد خود، هر چند کم به فروشنده نترسید. این عمل درست مانند خرید خانه یا ماشین است. باید در مورد قیمت با طرف معامله مذاکره کنید.
نکات مهم قبل از اقدام به خرید ساز
- سعی کنید تنها به خرید نروید: اگر برای خرید ساز اقدام میکنید سعی کنید حتما با یک دوست آشنا با موسیقی و یا استاد موسیقی خود این کار را انجام دهید.
- انتخاب سازی با لوازم جانبی کم و یا با دسترسی آسان به خدمات پس از فروش: سازی را انتخاب کنید که لوازم جانبی زیادی نخواهد و یا اگر دارای قطعات زیادی است به راحتی بتوانید، لوازم آن را تهیه کنید و همچنین در هنگام خرابی افراد ماهر و متخصص هم برای تعمیرات آن موجود باشد. بنابراین حتما به ضمانت و خدمات پس از فروش ساز دقت کنید.
- قبل از خرید ساز را امتحان و کنترل کنید: مهم نیست که شما چه سازی میخرید: پیانو، سنتور، گیتار یا تمبک. باید قبل از خرید آن را کنترل و امتحان کنید. اگر آنلاین خرید می کنید، سعی کنید قبل از سفارش همان مدل را در یک فروشگاه موسیقی محلی آزمایش و تست کنید تا ببینید که آیا مناسب است یا خیر. از امتحان کردن ساز نترسید. آن را با صدای بلند، مانند زمانی که در خانه می نوازید، امتحان کنید. نواختن چند نت ساز را به درستی آزمایش نمی کند، تا جایی که ممکن است آزادانه حرکت کنید و با هر مدل ۱۰ دقیقه یا بیشتر تمرین کنید. احساس، صدا و راحتی را روی مدل انتخابی ساز خود امتحان کنید.
- به آمپلی فایر وصل نشوید: توصیه می شود که هنگام خرید ساز سعی کنید که به آمپلی فایر وصل نشوید. هر ابزاری، اگر برقی باشد، در آمپرهای با کیفیت بالا، صدای عالی خواهد داشت. در واقع، در صورت امکان، ساز را دست بگیرید و امتحان کنید و به دامنه و کیفیت ساز گوش دهید.
- برند ساز: چه در مدلهای ایرانی و چه در مدل های غربی، برند های مختلفی برای ساز ها وجود دارد. هنگام خرید ساز، بهتر است که سعی کنید از برند های شناخته شده تر خرید کنید. تجربه ثابت کرده است معمولا برند های شناخته شده و معروف تر، همیشه با کیفیت یکسان تری ساز های خود را عرضه می کنند. علاوه بر این، معمولا این برند ها به علت خرید بیشتر، امتحان خود را نزد اساتید یا نوازندگان، پس داده اند و معمولا (نه همیشه) گزینه قابل اعتماد تری برای افرادی هستند که هیچ گونه آشنایی با ساز ندارند.
- مدل ساز: . شما باید به این نکته توجه داشته باشید که هر چند ممکن است برند خاصی معروف باشد ولی این به آن معنی نیست که هر ساز یا هر مدلی از آن برند، برای خرید شما مناسب است. بعضی از مدل ها به دلایل مختلف (مانند سهولت نوازندگی، سادگی تولید صدا یا متریال مورد استفاده) مناسب هنرجویان مبتدی و تازه کار و برخی مدل ها مناسب نوازندگان حرفه ای می باشد.
هم چنین سبک موسیقی که قرار است یاد بگیرید نیز در انتخاب مدل مهم می باشد. یعنی مدلی خاص ممکن است برای سبکی خاص مورد تایید باشد ولی برای سبکی دیگر اصلا مناسب نباشد. برای اینکه این مشکل برای شما به وجود نیاید بهتر است قبل از اقدام به خرید ساز در مورد سبک سازی که می خواهید آموزش ببینید اطلاعات بیشتری بگیرید و مدلی را که مناسب سبک کار شماست انتخاب کنید.
- سلامت ظاهری ساز: چک کردن ظاهر ساز، که بسیار هم مهم است را هر شخص مبتدی می تواند، به راحتی و با دقت در بدنه ساز انجام دهد. بدنه ساز نباید هیچ گونه ترک خوردگی یا شکستگی داشته باشد و یا آثار ترمیم روی آن باشد. وجود ترک یا سوراخ، در کیفیت صدای ساز اثر می گذارد پس بهتر است که با دقت همه جای ساز را چک کنید.
- قیمت ساز: سازهای مختلف در قیمت های مختلفی عرضه می شوند ولی دقت داشته باشید که خیلی از اوقات قیمت بالای ساز نشان دهنده کیفیت صدای ساز نیست. قیمت های بالا در بیشتر اوقات به خاطر مواردی در ظاهر ساز است و شاید ربطی به کیفیت صدای ساز نداشته باشد. البته به طور کلی، سازهایی که با متریال خوب ساخته می شوند حتما قیمت بالاتری هم دارند اما این بدان معنی نیست که هر سازی که گران است پس باید بهتر باشد. دقت داشته باشید که سازهای زیادی با کیفیت صدای استاندارد و قیمت مناسب تولید می شوند و در انتخاب ساز هم مهم کیفیت صدا مهم ترین نکته است.
- صدای استاندارد ساز: اما می رسیم به مهم ترین قسمت در خرید ساز که همان صدای استاندارد است. ارجحیت این مورد بر موارد بالا در این است که امکان دارد یک ساز از برند و مدلی بسیار خوب باشد، ولی به دلایل مختلف (مثلا شکل تولید و یا هنگام جابهجایی) به مشکل خورده باشد. اگر در نوازندگی مبتدی هستید تست کیفیت صدای ساز را بهتر است به یک کاردان بسپارید مثلا از استاد خود بخواهید که آن را چک کند. یا حتی هنگام خرید ساز آن را با شرط تست خرید نمایید که به مشکل نخورید.
- امتحان سازهای دست دوم: استفاده از سازهای دست دوم یکی از بهترین راهها برای صرفهجویی در هزینه ها به هنگام شروع آموزش است. همچنین اگر امکان خرید یک ساز نو و باکیفیت را ندارید، بهتر است که سازهای دست دوم را هم امتحان کنید. بنابراین از جستجو در سایتهای فروش محصولات موسیقی نترسید، زیرا ممکن است در آنها محصولات باکیفیت را با قیمت عالی پیدا کنید.
خرید ساز برای کودکان
در زمانی از دوران آموزش ساز به کودک، بیشتر والدین با این معضل روبرو می شوند که آیا باید روی خرید ساز گران قیمت سرمایه گذاری کنند؟ آیا باید چند میلیون صرف ابزاری کنند که ممکن است بعدا در گوشه اتاق خواب کودک رها شود؟
پاسخ به نوع ساز بستگی دارد، می توانید در این زمینه از اساتید آموزشگاه کمک بخواهید. اما در صورت امکان، سعی کنید یک ساز را برای چند ماه قرض یا کرایه کنید. تا از علاقه کودک خود به ساز مطمئن شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.