بهترین سن شروع نقاشی برای کودکان
کودکان نقاشی را از چه سنی شروع کنند؟
آنچه در این مقاله می خوانید:
تاریخچه هنر نقاشی
نقاشی یکی از قدیمی ترین هنرهای برقراری ارتباط بین انسانها است. حتما تا به حال نقاشی های بسیار ساده شده، مربوط به هزاره های پیش از میلاد روی دیوار غارها را دیده اید. طراحی های ساده شده حیوان و انسان که با ابزار و مواد ساده ایجاد شده اند؛ این تصاویر بازتابی از تصاویر ذهنی مردمان آن زمانه بوده است که در عین سادگی بسیار تاثیرگذار و پرمفهوم بوده اند.
این هنر از گذشته تا به امروز ادامه پیدا کرده و به یکی از حرفه ها و سرگرمی ها برای تمامی سنین تبدیل شده است.
کودکان و نقاشی
نقاشی یکی از سرگرمیهای جذابی است که فواید بسیار زیادی برای کودکان دارد و میتواند مهارتهای فرزند شما را به خوبی رشد دهدو تاثیرات فراوانی روی هوش، خلاقیت، اعتماد به نفس و ارتباطات آنها دارد. نکته دیگری که باید به آن دقت کنید این است که، کودک از طریق هنر نقاشی به شناخت خود و جهان می رسد، حتی خط خطی کردن ها به بهبود خلاقیت و مهارت فرزند شما کمک کند. تلاش کنید کودکتان در چارچوب محدود کننده قرار نگیرد و در نقاشی تصاویر ذهنی خود آزاد و خلاق باشد. مجبور نباشد آن گونه که بقیه دنیای پیرامون را میبینند به جهان نگاه کند.
با تمام توانتان اجازه بدهید کودکان نگاه خودشان را به دنیا داشته باشند. برای مثال وقتی تصویر یک زرافه را به کودک نشان میدهد؛ او در تلاش است تا از روی آن بکشد و به عبارتی آن را کپی کند، اما زمانی که برای او شکل ظاهری زرافه را توصیف کنید تا کودک بتواند با تکیه به قوه تخیل خود زرافه را در ذهنش ببیند و همانطور که آن را تصور میکند به تصویر بکشد، باعث پرورش ذهن کودک میشود.
سن شروع نقاشی برای کوکان
نقاشی کشیدن یکی از مهمترین بازیهای دوران کودکی است. کودکان زمانی که از12 ماهگی عبور میکنند به نقاشی کشیدن و رنگ ها علاقمند میشوند. هرچه سن بچهها بیشتر میشود، میزان علاقه آنها برای ارتباط با دنیای پیرامون خود نیز بیشتر میشود. نقاشی یکی از راههایی محسوب میشود که از طریق آن میتوانند تخیلات ذهنی و تصورات خود را به تصویر بکشند.
کودکان زیر 5 سال را مجبور به انجام کاری نکنید چون در این دوره کودکان نیاز به بازیگوشی دارند و اصلا در توان آنها نیست که به حرف کسی گوش بدهند. با خود اینگونه فکر کنید که نقاشی، فقط نوعی سرگرمی است که میتواند کودک را ساعت ها مشغول کند، اما بدانید تاثیرات نقاشی بر کودکان بیش از آن چیزی است که فکر میکنید.
از 24 ماهگی میتوان آموزش رنگها را همراه بازی به کودکان شروع کرد زیرا کودک از لحاظ جسمی و روانی رشد میکند،
ماهیچههایش قوی میشود و از نظر بینایی چشمانش توانایی دنبال کردن و هدایت دست به هر سمتی را که بخواهد، دارد.
مهارت هایی که نقاشی به کودکان منتقل می کند
از فواید کلی نقاشی عبارتاند از: تمرین و تقویت مغز، بهبود بیان احساسات، کمک به ایجاد یک تجربه حسی، افزایش عزت نفس، بهبود مهارت تصمیمگیری و قدرت حل مسئله، کمک به کاهش استرس، افزایش قدرت کنترل، بهبود زبان گفتاری و مهارتهای کلامی و افزایش اعتماد به نفس کودک قابلیت آن را پیدا میکند که احساس درونی و تصورات خود را بروز دهد و دیگران را متوجه احساسات خود کند. ایجاد سرگرمی سالم و لذت بردن کودک از دیگر آثار هنر نقاشی است.
شناخت فضا و محیط زندگی از مهارت هایی است که کودک میتواند از طریق خوب دیدن و نقاشی کردن به آن دست پیدا کند. هنر نقاشی اگر با آموزش به کودک همراه باشد، یادگیری شکل، اندازه، الگوها و طرح ها را برای آن ها امکان پذیر میکند و تاثیر مثبتی در درک هرچه بهتر مفاهیم درسی در مدرسه دارد. نقاشی موجب تقویت ارتباط دست و چشمی کودکان و هماهنگی آنها میشود که در این سنین ، مهارت بسیار خوبی محسوب می شود. طبق تحقیقاتی که با استفاده از تصویر برداری از مغز و سنجش های رفتاری انجام شده ارتباط قوی بین نقاشی و بعضی از مهارت های شناختی خاص وجود دارد.
فرزند شما با نقاشی کشیدن یاد میگیرد که چگونه احساسات و عواطفی که دارد را بیان کند. نقاشی که کودکان میکشند آینهای از رفتارها و احساساتی است که در سر دارند و به آن فکر میکنند. پس او را محدود نکنید. آزادی عمل کامل را به کودک خود بدهید این کار باعث میشود که قدرت تصمیمگیری در فرزند شما افزایش یابد.
با نقاشی کردن، کودک حس بهتری نسبت به خود و کاری که انجام میدهد پیدا میکند. همین که به او اجازه داده میشود تا آزادانه احساسات و افکار خود را نقاشی کند و بعد درباره آنها با شما صحبت کند، بسیار به افزایش اعتماد به نفس کودکتان کمک میکند. و اگر در کنار این موضوع از نکات مثبت نقاشی او و مسیری که برای نقاشی طی کرده است، تعریف و او را تشویق کنید، تاثیر دوچندانی خواهد گذاشت.
ابزارهای نقاشی برای کودکان
ابزار هایی مثل مداد و خودکار ممکن است برای کودکان خردسال خطر آفرین باشد. بهتر است از آبرنگ، گواش، پاستل روغنی و مواد مرغوب ضد حساسیت استفاده شود. آبرنگ و گواش را در اختیار کودک قرار دهید و او را کاملا رها کنید و نگران لباس هایش یا تمام شدن گواش ها نباشید. اینکار به پرورش خلاقیت کودک کمک به سزایی میکند.
اگرچه هیچگاه برای آغاز دیر نیست ولی سعی کنید کودکتان را تشویق کنید که نقاشی کردن را از سنین کودکی شروع کند.
تشویق به خلاقیت
تشویق کودکان به خلاقیت میتواند به رشد و توسعه شخصیت آنها کمک کند. این تشویق میتواند به شکلهای مختلف انجام شود:
1. تشویق به انتخاب موضوعات مورد علاقه: اجازه دهید کودکان موضوعاتی که دوست دارند را انتخاب کنند و در آنها خلاقیت خود را بیان کنند.
2. قدردانی از تلاشها: قدردانی و تشویق به تلاشها و تلاش برای انجام وظایف خلاقانه، میتواند اعتماد به نفس کودکان را افزایش دهد.
3. ارائه بازخورد سازنده: ارائه بازخورد سازنده و مثبت در مورد آثار خلاقانه کودکان، میتواند ایجاد انگیزه و شور و شوق بیشتر برای ادامه فعالیتهای خلاقانه کمک کند.
4. ارائه فرصتهای جدید: ارائه فرصتهایی برای کشف و انجام فعالیتهای جدید و خلاقانه میتواند علاقه کودکان به تجربه و آزمایش موارد جدید را تقویت کند.
5. ارائه فضای آزاد: فراهم کردن فضایی آزاد برای خلاقیت و ایدهپردازی بدون محدودیتها میتواند کودکان را ترغیب به بیان احساسات و افکار خود کند.
6. تشویق به حل مسائل: تشویق کودکان به حل مسائل به روشهای خلاقانه و نوآورانه میتواند ذهن آنها را برای پذیرش چالشهای جدید و پیچیده آماده کند.
تشویق به خلاقیت میتواند از جوانب مختلف شخصیتی و اجتماعی کودکان تا حد زیادی تحت تأثیر قرار دهد و به رشد و توسعه آنها کمک کند.
از پایگاه خبری تحلیلی دیباگران دیدن فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.