برای اطلاع از زمان برگزاری دوره هاصفحه اینستاگرام موسسه فرهنگ سازان معاصر را دنبال کنید👈

نشانی اینستاگرام

وبلاگ

آزمون نهایی تئوری کاربر رایانه 

به دلیل اینکه آزمون‌های تئوری سامانه هنر به صورت آنلاین برگزار می‌شود موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر برای آمادگی هنرجویان خود سعی در طراحی آزمون‌های آنلاین کرده است.
برای شرکت در آزمون تئوری کاربر رایانه باید به سوالات تستی با دقت پاسخ دهید. در انتهای آزمون امتیاز شما را نشان می دهند. این آزمون به صورت آزمایشی و برای آمادگی آزمون نهایی می باشد.

برای دریافت فیلم‌های آموزشی کلیک کنید.

قبل از آزمون آنلاین نکات زیر را مطالعه کنید

  • desktoop اولین پنجره یا اساسی‌ترین پنجره‌ی ویندوز می‌باشد.
  • ISP شرکتی است که وظیفه ی ارائه ی خدمات اینترنتی به کاربران را بر عهده دارد .
  • Pause : متوقف کردن چاپ       Restart : از سرگیری مجدد چاپ        Cancel : لغو چاپ
  • لیست پسوندهای اجرایی – Executable Files
    پسوند Apk – فایل های اجرایی سیستم عامل اندروید – Android Package File
    پسوند App – فایل های اجرایی سیستم عامل Mac OS X
    پسوند Bat – فایل های اجرایی سیستم عامل DOS
    پسوند Exe – فایل های اجرایی سیستم عامل ویندوز – Windows Executable File
    پسوند Jar – فایل های آرشیو جاوا
    پسوند Wsf – فایل های مربوط به ویندوز اسکریپت
  • اصطلاحات اینترنت: * Browser: برنامه ای كه كاربر را قادر به گشت و گذار در شبكه جهانی وب می‌كند.
    *  Chat: گفتگو و یا ارتباط بلادرنگ بین دو كاربر از طریق كامپیوتر
    *  Chat Room: یك اتاق مجازی كه در آن فرآیند گفتگو (Chat) صورت می‌پذیرد.
    * Dial Up : ارتباط كامپیوتر باشبكه اینترنت و با كامپیوتر دیگر با استفاده از Modem و خط تلفن.
    * Download : عمل نسخه برداری داده ها (برنامه) از شبكه Internet روی كامپیوتر.
    *  Homepage : صفحه اصلی و Default هر سایت را گویند. این صفحه به عنوان یك فهرست یا جدول محتویات برای اسناد ذخیره شده در سایت عمل می كند.
    * Internet : شبكه‌ای براساس پروتكل TCP/IP متعلق به یك سازمان یا یك شركت را گویند كه به كاربر اجازه استفاده فقط از آن سایت را می‌دهد.
    * (Internet Service Provider (ISP شركتی كه حساب‌های اینترنتی برای افراد مختلف ایجاد كرده و امكان برقراری ارتباط با اینترنت را برای آنان فراهم می‌سازد.
    * (Transmission Control Protocol (TCP/IP پروتكل پایه در اینترنت.
    * IP Address (Internet Protocol) – آدرس‌های عددی را IP Address گویند این آدرس توسط پروتكل اینترنت برای شناسایی هر كامپیوتر روی اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    *  E- Mail پست الكترونیك
    * Fire Wall : دیواره آتش اصطلاحاً نوعی نرم افزار جهت جلوگیری از ورود افراد بیگانه به داخل سایت و یاكامپیوترشخصی
    * Proxy: نوعی محدودیت و امنیت برای افرادی كه از سایت استفاده می كنند در اصطلاح فیلتر نیز به آن می‌گویند.
    * Account: اعتبار اشتراك، در اینجا منظور از Account نوعی اعتبار اینترنتی كه از ۳ پارامتر Password ، Username و یك شماره تلفن شبكه تشكیل شده است.
  • پوشه های موجود در ایمیل : پوشه Inbox  : این پوشه محل نگهداری ایمیل های دریافت شده می باشد . ( عدد کنار نام Inbox تعداد نامه های خوانده نشده را نشان می دهد )
    پوشه Drafts : این پوشه محل نگهداری موقت صفحه ارسال ایمیل می باشد . ( هنگام ارسال ایمیل اگر به دلیلی تصمیم بگیریم ارسال ایمیل را به زمان دیگری موکول کنیم برای ذخیره محتوای نوشته شده روی دکمه Save Draft در نوار دکمه ها کلیک می کنیم تا صفحه ارسال به طور خودکار در پوشه Draft ذخیره شود .
    پوشه Sent : این پوشه محل نگهداری یک کپی از همه ایمیل های ارسال شده می باشد  .
    پوشه Spam : این پوشه محل نگهداری ایمیل های مزاحم یا نا خواسته می باشد .
    پوشه Trash : این پوشه محل نگهداری موقت ایمیل های حذف شده می باشد . ( شبیه Recycle Bin در ویندوز با این تفاوت که طول مدت نگهداری محدود می باشد )

سیستم عامل چیست؟

سیستم عامل

سيستم عامل مهمترين برنامه ای است که بر روی يک کامپيوتر اجراء می گردد و امکانات لازم به منظور اجرای هر نوع برنامه  ديگر  را فراهم می نمايد .سيستم عامل مهمترين ترين برنامه ای است که بر روی کامپيوتر شما اجراء شده و خدمات متنوعی را در ابعاد متفاوت ارائه می نمايد . بد نيست به برخی از اين نوع خدمات اشاره ای مختصر داشته باشيم : 

نوع نرم افزاری را که شما می توانيد بر روی سيستم خود نصب نمائيد، مشخص می نمايد .

  • هماهنگی لازم به منظور اجرای برنامه ها را انجام می دهد .
  • حصول اطمينان از اين موضوع که عناصر سخت افزاری نظير صفحه کليد ، چاپگر و هارد ديسک دارای عملکردی عاری از خطاء بوده و امکان ارتباط با آنان وجود دارد .
  • ايجاد شرايط و امکانات لازم به منظور اجرای صحيح برنامه های کامپيوتری نظير واژه پردازها ( نظير MsWord ) ، برنامه های سرويس گيرنده پست الکترونيکی ( نظير OutLook ) ، مرورگرهای وب ( نظير Internet Explorer ) . در صورتی که برنامه ها نيازمند استفاده از  منابع سيستم نظير چاپگر و يا هارد ديسک باشند ، با مديريت سيستم عامل اين امر ميسر می گردد.
  • ارائه پيام ها ی خطاء متناسب با مسائل ايجاد شده

سيستم عامل ، نوع و نحوه مشاهده اطلاعات و انجام عمليات مورد نظر را نيز مشخص می نمايد . برخی از سيستم های عامل از يک رابط کاربر گرافيکی معروف به GUI که از کلمات  Graphical User Interface   اقتباس شده است ، استفاده می نمايند . در اين نوع از سيستم های عامل ، اطلاعات با استفاده از تصاوير ( آيکون ،  دکمه ها ، جعبه های محاوره ای ، پنجره ها ،  … ) و کلمات ارائه می گردد  ( ويندوز نمونه ای از اينگونه سيستم های عامل است ) . ساير سيستم های عامل ممکن است از يک رابط کاربر مبتنی بر متن به منظور تعامل با کاربر استفاده نمايند .

ويندوز ( Windows ) 

ويندوز که دارای نسخه های متعددی است متداولترين سيستم عامل استفاده شده توسط کاربران می باشد. اين سيستم عامل توسط شرکت مايکروسافت ارائه شده و دارای يک رابط کاربر گرافيکی است که استفاده از آن را برای اکثر کاربران راحت تر می نمايد ( نسبت به سيستم های عاملی که دارای رابط کاربر مبتنی بر متن می باشند ) . ويندوز دارای نسخه های جداگانه ای برای کاربران معمولی و  نسخه هائی مختص سرويس دهندگان می باشد .

ویندوز

چگونه يک سيستم عامل را انتخاب نمائيم 

سیستم عامل

زمانی که شما يک کامپيوتر را خريداری می نمائيد ، انتخاب خود را در خصوص نوع سيستم عامل نيز انجام داده ايد، چراکه سيستم عامل بر روی کامپيوتر خريداری شده نصب و در اختيار شما قرار داده می شود . شما می توانيد هر زمان که تشخيص داديد سيستم عامل نصب شده بر روی کامپيوتر خود را تغيير دهيد . در برخی از کشورها ، همزمان با ارائه کامپيوتر سيستم عامل آن نيز عرضه می شود ( مثلا” کامپيوترهای شرکت Dell و Gateway  به همراه ويندوز مايکروسافت عرضه می گردند ) .  
تاکنون سيستم های عامل متداولی در سطح دنيا طراحی و پياده سازی شده است . هر سيستم عامل دارای ويژگی ها ، مزايا و محدويت های مختص به خود می باشد . در اين رابطه می توان به متداولترين سيستم های عامل موجود اشاره نمود

اصطلاحات اولیه و تعاریف کامپیوتر

  • رایانه دستگاهی است که داده هایی را دریافت می کند آن را پردازش کرده و نتایج آن را به عنوان اطلاعات ارائه می دهد
  • داده به هر نوع اطلاعات خامی که به کامپیوتر داده می شود
  • مانند متون، تصاویر و … گفته می شود
  • پردازش هر گونه عملیاتی که بر روی داده انجام می شود را پردازش می گویند
  • نتایج عملیات بر روی داده را اطلاعات می گویند
  • داده به عنوان ورودی و اطلاعات به عنوان خروجی می باشد
  • چیزی که به کامپیوتر وارد می شود به عنوان ورودی است و حاصل پردازش که به ما ارائه می شود خروجی می باشد.

در آزمون آنلاین نهایی تئوری کاربر رایانه سعی شده‌است هم به مباحث عملی و همتئوری پرداخته شود.

انواع نرم افزار

نرم افزارها انواع مختلفی دارند که از مشهورترین آنها می توان به نرم افزارهای سیستم و نرم افزارهای کاربردی اشاره کرد.

نرم‌افزار سیستم به نرم‌افزاری در رایانه گفته می‌شود که به کارکرد سیستم رایانه یا کاربردهای سطح پایین (یا Low Level) رایانه مربوط باشد. این نرم‌افزارها به ساختار فیزیکی سخت‌افزار رایانه وابسته هستند و در نوشتن آن‌ها از زبان‌های سطح پائین مانند زبان اسمبلی استفاده می‌شود. سیستم‌عامل و درایورها از نرم‌افزارهای سیستم هستند. از جمله زبان هایی که برای نگارش نرم‌افزارهای سیستمی استفاده می‌شود، زبان برنامه نویسی C می‌باشد.

 کار کردن با سی برای برنامه نویسان راحت تر است و آنان این زبان را به اسمبلی ترجیح می‌دهند. اگر برای نگارش نرم‌افزار سیستمی مشکل محدودیت فضای سخت‌افزاری داشته باشیم بهتر است با زبان اسمبلی کار کنیم که حجم آن پایین تر است. نرم‌افزارهای سیستمی به سخت‌افزار وابسته اند.
در برابر نرم‌افزار سیستم، نرم‌افزار کاربردی قرار دارد که برای کاربردهای سطح بالا و غیرسیستمی رایانه است و معمولاً به زبان‌های سطح بالا نوشته می‌شود که از جزئیات سخت‌افزاری سیستم مستقل است.

نرم‌افزار کاربردی (به انگلیسی: Application software) عبارت است از نرم‌افزاری که با استفادهٔ مستقیم از منابع و قابلیت‌های رایانه کاری را مستقیماً برای کاربر انجام می‌دهد. باید توجه داشت که این عبارت در مقابل عبارت نرم‌افزار سیستمی معنی پیدا می‌کند.نرم‌افزار سیستمی در مقابل در پس‌زمینه عمل می‌کند و خدماتی را فراهم می‌کند که دیگر نرم‌افزارها و یا سیستم‌عامل می‌توانند برای انجام کارهای خود از آن استفاده کنند. اما در عوض معمولاً مستقیماً با کاربر عادی در تماس نیست و خدماتی را به او ارایه نمی‌دهد.در عمل بیشتر نرم‌افزارهایی که کاربران با آن‌ها سر و کار دارند از این دسته محسوب می‌شوند. برای مثال می‌توان به نرم‌افزارهای رومیزی یعنی واژه‌پردازها، صفحه گسترده‌ها، نرم‌افزارهای طراحی گرافیکی، بازی‌های رایانه‌ای و امثال آن‌ها اشاره کرد.بسیاری نرم‌افزارهای کاربردی، برای توسعه‌دهندگان ابزار رابط برنامه‌نویسی کاربردی هم فراهم می‌کنند تا بتوان از قابلیت‌های نرم‌افزار در نرم‌افزارهای جدید استفاده کرد. برای مثال نرم‌افزار ادوبی آکروبات هنگام نصب ای‌پی‌آی فراهم می‌کند که برنامه‌نویس می‌تواند با استفاده از آن توانایی‌های آکروبات را در برنامهٔ خود به کار گیرد.
برای عنوان نمونه‌های دیگر می‌توان به نرم‌افزارهای پردازش متن، برگه‌های گسترده (صفحات گسترده) و نرم‌افزارهای پخش نوا و نما اشاره کرد.

مرکز مهارت آموزی فرهنگ سازان معاصر

در سایت (dibagaran7.ir) می توانید به اخبار بیشتری دست پیدا کنید.

برای مشاوره تحصیلی به سایت مرکز مشاوره شکیبا مراجعه کنید

مشاوره تلفنی رایگان

مشاوره رایگان

    موسسه فرهنگ سازان معاصر تلفن تماس 03142646861

    در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.