آشنایی با دیپلم آواز ایرانی
آشنایی با رشته دیپلم آواز ایرانی
دیپلم آواز ایرانی یکی از دیپلم های رشته موسیقی است، که امکان ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر ایران و دنیا توسط این دیپلم ممکن می باشد.
آموزشگاه موسیقی ارغوان در راستای ارتقای سطح علمی هنرجویان و علاقمندان دوره های مهارتی دیپلم موسیقی را برگزار می کند. در این دوره ها هنرجویان می توانند مهارت های لازم را برای اخذ دیپلم رسمی آموزش و پرورش را کسب کنند.
هدف رشته دیپلم آواز ایرانی تربیت خواننده آواز سنتی و ایرانی است. مهارت هایی مانندخواندن آواز ایرانی، تربیت شنوایی، تئوری موسیقی و هماهنگی موسیقی، همخوانی و آواز گروهی را فرا می گیرند. بعد از دریافت مهارت ها می توانند به عنوان خواننده خواننده در همنوازی سازها و یا خواننده در ارکسترهای کوچک و بزرگ فعالیت کنند.
فارغ التحصیلان رشته دیپلم آواز ایرانی می توانند در مقاطع بالاتر در دانشگاه ادامه تحصیل دهند. این افراد علاوه بر شرکت در گروه های موسیقی می توانند به تدریس آواز نیز بپردازند.
برای ثبت نام در دیپلم آواز ایرانی کلیک کنید.
مخاطبین رشته دیپلم آواز ایرانی
- افرادی که دیپلم ناقص دارند، یا قبلا دیپلم گرفته اند و به موسیقی علاقمند هستند یا قبلا در حوزه موسیقی و آواز فعال بوده اند و اکنون قصد دریافت دیپلم موسیقی را دارند.
- افرادی که در حوزه موسیقی فعالیت داشته و در حال حاضر نیاز به مدرک معتبری برای ارائه دارند و مهارت های ارائه شده در دیپلم موسیقی برای آن ها کارایی دارد.
- افرادی که در حال تدریس یکی از رشته های موسیقی هستند و قصد دارند برای کارت صلاحیت تدریس اقدام کنند، این مهارت برای آن ها مفید می باشد.
- افرادی که قصد مهاجرت دارند و مهارتی قابل ترجمه نیاز دارند.
- افرادی که قصد ادامه تحصیل در رشته موسیقی در دانشگاه را دارند، و قصد دارند در این حوزه قعالیت کنند.
مهارت های دیپلم آواز ایرانی
آواز گروهی
در مهدر تعریف مهارت آواز گروهی آمده است: خواننده گروه کر به کسی اطلاق می گردد که علاوه بر آشنایی با اصول اجرای گروهی ، مهارت اجرای همخوانی قطعات مختلف تنظیم شده یک صدایی، دو صدایی و سه صدایی را داشته باشد.
توانایی های آواز گروهی
توانایی های که هنرجو بعد از گذراندن مهارت آواز گروهی کسب می کند شامل این موارد می باشد. توانایی اجرای تمرینات صدا سازی، توانایی اجرای تمرینات و قطعات یک صدایی آواز، توانایی اجرای تمرینات و قطعات دو صدایی آواز، توانایی اجرای تمرینات و قطعات سه صدایی آواز
سرایش و تربیت شنوایی
در درس سرایش و تربیت شنوایی با فیگورهای ساده و ترکیبی، ریتم های ساده و ترکیبی، ریتم های لنگ، فواصل پیوسته و منفصل گام نمونه ماژور، فواصل پیوسته و منفصل گام نمونه مینور و … آشنا می شوید.
توانایی های سرایش و تربیت شنوایی
توانایی های که هنرجو بعد از گذراندن مهارت سرایش و تربیت شنوایی کسب می کند شامل این موارد می باشد. توانایی تشخیص کشش ها و فرم های ساده ( فیگورهای ساده )، توانایی تشخیص کشش ها و فرم های ترکیبی( فیگورهای ترکیبی)، توانایی تشخیص و خواندن ریتم های ساده، توانایی تشخیص و خواندن ریتم های ترکیبی، توانایی تشخیص و خواندن ریتم های لنگ ( مختلط )، توانایی اشخیص و اجرای فواصل پیوسته گام نمونه ماژور ( دوماژور )، توانایی اشخیص و اجرای فواصل منفصل گام نمونه ماژور ( دوماژور )، توانایی اشخیص و اجرای فواصل پیوسته گام نمونه مینور ( لامینور )، توانایی اشخیص و اجرای فواصل منفصل گام نمونه ماژور ( دوماژور )
هماهنگی عمومی موسیقی
در درس هماهنگی عمومی موسیقی با اجرای نمونه آکوردهای مختلف سه صدایی و چهار صدایی با ساز پیانو، وصل آکوردهای درجات مختلف، پرش های غیر مجاز و خطاهای آشکار و پنهان در وصل آکوردها و … آشنا می شوید.
توانایی های هماهنگی عمومی موسیقی
توانایی های که هنرجو بعد از گذراندن مهارت هماهنگی عمومی کسب می کند شامل این موارد می باشد. توانایی اجرای نمونه آکوردهای مختلف سه صدایی با ساز پیانو، توانایی اجرای نمونه آکوردهای چهارصدایی با ساز پیانو، توانایی وصل آکوردهای درجات مختلف، توانایی تشخیص پرش های غیرمجاز و خطاهای آشکار و پنهان در وصل آکوردها
نوازندگی ساز عمومی ( پیانو)
در درس نوازندگی ساز پیانو یا همان ساز عمومی با نواختن ریتم ساده به همراه گام نوازی با دست چپ و راست، نواختن ریتم ترکیبی و اجرای آرپژ یک دستی در یک اکتاو، اجرای قطعات منتخب ابتدایی و متوسطه پیانو و … آشنا می شوید.
توانایی های نوازندگی ساز پیانو ( عمومی )
توانایی های که هنرجو بعد از گذراندن مهارت نوازندگی ساز پیانو کسب می کند شامل این موارد می باشد. تواناییرعایت اصول ایمنی و بهداشت کار در نوازندگی، توانایی اجرای تمرینات دارای ریتم ساده به همراه گام نوازی با دست چپ و راست به صورت جداگانه تا 3 اکتاو، توانایی اجرای تمرینات دارای ریتم ترکیبی و اجراز آرپژ یک دستی در یک اکتاو، توانایی اجرای تمرینات دارای ریتم مختلط و اجرای گام نوازی با دو دست تا 3 اکتاو آرپژ با یک دست تا 2 اکتاو، توانایی اجرای قطعات منتخب ابتدایی و متوسطه پیانو
نوازندگی ساز سه تار
در مهارت نوازندگی ساز سه تار با کلیدهای مختلف موسیقی، علایم مختلف در نت نویسی، شناخت انواع ریتم ها، شناخت گام ها، فیگورهای مختلف، ساختار ردیف دستگاهی، و … آشنا می شوید.
توانایی های نوازندگی ساز سه تار
توانایی های که هنرجو بعد از گذراندن مهارت نوازندگی ساز سه تار کسب می کند شامل این موارد می باشد. توانایی رعایت اصول بهداشت کار در نوازندگی، توانایی تشخیص نت ها و گام شناسی، توانایی اجرای تمرینات و قطعات دارای ریتم ساده با سه تار، توانایی اجرای تمرینات و قطعات دارای ریتم ترکیبی با سه تار، توانایی اجرای تمرینات و قطعات دارای ریتم لنگ با سه تار، توانایی اجرای جملات آوازی ( اجرای گوشه های منتخب ردیف دستگاهی ایرانی )
آواز ایرانی
در مهارت آواز ایرانی با آسیب شناسی تمرینات غیر صحیح آواز،اصطلاخات رایج در موسیقی، آشنایی با ساختار دستگاه تنفسی، شناخت اصول اجرای ردیف دستگاهی، شاختار گام ها اصفهان، گام شور و … آشنا می شوید.
توانایی های آواز ایرانی
توانایی های که هنرجو بعد از گذراندن مهارت آواز ایرانی کسب می کند شامل این موارد می باشد. توانایی رعایت اصول ایمنی و بهداشت در اجرای آواز، توانایی تشخیص نت ها و گام شناسی، توانایی اجرای تمرینات صداسازی و اجرای علت، تحریر و دیگر ادوات اجرایی آواز ایرانی در جملات ساده و نمونه، توانایی اجرای گوشه های منتخب دستگاه ماهور، توانایی اجرای گوشه های منتخب دستگاه آواز اصفهان، توانایی اجرای گوشه های منتخب دستگاه شور، توانایی اجرای گوشه های منتخب دستگاه چهاردستگاه، توانایی اجرای تصنیف با ریتم های مختلف ساده، ترکیبی و لنگ در دستگاه شور، ماهور، چهارگاه و آوازهای اصفهان
استانداردهای مهارت های دیپلم آواز ایرانی
عنوان استاندارد مهارت و دروس کد استاندارد متولی ساعت آموزشی تعداد واحد نظری عملی جمع نظری عملی جمع 1.هماهنگی عمومی موسیقی 83-6/10 – ف.ه 20 80 100 0/5 2 2/5 2.آواز گروهی 83-5/10 – ف.ه 30 120 150 1 2/5 3/5 3.نوازندگی ساز سه تار (عمومی) 83-11/10 – ف.ه 60 240 300 2 5/5 7/5 4.نوازندگی ساز پیانو (عمومی) 83-10/10 – ف.ه 60 240 300 2 5/5 7/5 5.سرایش و تربیت شنوایی 83-7/10 – ف.ه 60 240 300 2 5/5 7/5 6.آواز ایرانی 83-2/10 – ف.ه 180 360 540 6 8 14
ترم های دیپلم آواز ایرانی
- آواز گروهی ( ترم یک و درس مشترک کلیه رشته های دیپلم موسیقی )
- سرایش و تربیت شنوایی ( ترم یک و درس مشترک کلیه رشته های دیپلم موسیقی )
- هماهنگی عمومی موسیقی ( ترم یک و درس مشترک کلیه رشته های دیپلم موسیقی )
- نوازندگی ساز عمومی پیانو ( ترم یک و درس مشترک کلیه رشته های دیپلم موسیقی )
- نوازندگی ساز سه تار ( ترم دوم و درس اختصاصی دیپلم آواز ایرانی )
- آواز ایرانی ( ترم دوم و درس اختصاصی دیپلم آواز ایرانی )
سوالات متداول در مورد دیپلم آواز ایرانی و دیپلم موسیقی
- برای شرکت در دوره ها و دریافت مهارت های دیپلم موسیقی محدودیت خاصی وجود دارد؟
خیر. کلیه افرادی که به سن پانزده سال و یا بیشتر باشد می توانند با گذارندن سال دوم دبیرستان مقطع دوم و با همزمان با تحصیل در این دوره ها شرکت کنند و مهارت دریافت کنند. - دیپلم موسیقی در چه رشته هایی صادر می شود؟
دیپلم نوازندگی ساز ایرانی، دیپلم نوازندگی ساز جهانی، دیپلم آواز ایرانی و دیپلم آواز جهانی. در موسسه فرهنگی هنری فرهنگ سازان معاصر کلیه دیپلم ها به صورت جامع برگزار می شود.
اما دیپلم آواز ایرانی به صورت ادورای می باشد. می توانید تفاوت دوره های دیپلم جامع و ادواری را با کلیک مشاهده کنید. - آیا دیپلم موسیقی معتبر است و امکان ادامه تحصیل وجود دارد؟
بله. مرکز مهارت آموزی فرهنگ سازان معاصر تنها مهارت های تخصصی هر رشته را با همکاری وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه می دهد، که این مهارت ها قابل ترجمه نیز می باشند.
بعد از دریافت مهارت ها با ارائه آن ها به مدارس رسمی آموزش و پرورش دیپلم رسمی آموزش و پرورش ازائه می شود. و امکان ادامه تحصیل در تمامی دانشگاه های معتبر وجود دارد. - نحوه ورود به دانشگاه های این رشته به چه صورت است؟
هنرجویان فراغ التحصیل شده از این رشته می توانند در کنکور هنر شرکت کنند، و در دانشگاه های مجاز قبول خواهند شد. هنرجویان این رشته با توجه به آموزش ها و مهارت های کسب شده شانس بیشتری را در قبولی آزمون عملی کنکور هنر خواهند داشت. - آیا مهارت ها و دیپلم قابل ترجمه است؟
بله. به دلیل اینکه بر روی مهارت ها و دیپلم مهر وزارت آموزش و پرورش و همچنین مهر وزرات فرهنگ و ارشلاد اسلامی درج شده است،کاملا قابل ترجمه توسط دادگستری است و مشکلی برای ترجمه نیست. - افرادی که دیپلم و یا مدرک بالاتر در رشته های دیگر دارند می توانند این دیپلم را دریافت کنند؟
بله. برای این افراد بعد از دریافت مهارت ها و ارائه آن به مدرسه درس های عمومی دیپلم قبلی آن تطبیق واحد داده می شود و دیپلم مجدد با آن ها داده می شود. - افرادی که قبلا موسیقی کار کرده اند بدون شرکت در کلاس ها می توانند دیپلم بگیرند؟
بله. شرط دریافت دیپلم شرکت در آزمون و کسب نمره قبولی در آزمون است. حضور در کلاس بسته به شرایط تا حدی اختیاری است. - اگر هنرجو هیچ زمینه ایی در مورد آواز و موسیقی نداشته باشد می تواند در این زمینه موفق باشد؟
بله. اما این نکته قابل ذکر است که این هنرجویان باید تلاش بیشتری را داشته باشند تا بتوانند به سطح هنرجویان قوی تر برسند. - در صورت مردود شدن در یک یا دو درس آیا فرصت آزمون مجدد وجود دارد؟
بله. نمره قبولی در آزمون تئوری و عملی حفظ می شود، و تنها همان آزمونی را که نمره قبولی کسب نشده است، باید تنها همان آزمون دوباره داده شود. - آیا امکان یادگیری یک ساز به جز سه تار وجود دارد؟ یا در کنار سه تار و آواز می توان ساز دیگری را آموزش دید.
بله. اما این بستگی به میزان تلاش و استعداد هنرجو دارد. و البته نظر استاد نیز در این زمینه مهم می باشد. درمورد ساز سه تار، ساز اجباری در این رشته است، که باید حتما مهارت آن دریافت شود. اما در کنار ساز سه تار می توانید ساز دیگری را آموزش دید. البته باز یادآور می شویم که این بستگی به هنرجو و نظر استاد دارد.
نتیجه گیری
در پایان باید گفت که برای شروع آموزش موسیقی و همچنین ادامه تحصیل هیچ موقع دیر نیست و از هر سنی می توانید آموزش را شروع کنید. همه چیز بستگی به میزان تلاش و همت خود هنرجو دارد. بازار کار هم همیشه برای افراد پرتوان وجود دارد. برای رشته آواز ایرانی صدای خوب اصل اولیه نیست ( این به این منظور نیست که اهمیت ندارد) ، خوب یادگیری و تمرین ها برای صدا سازی و خوب شنیدن اهمیت بیشتری در موفقیت دارد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.