حافظه های جانبی
آنچه در این مقاله میخوانید
معرفی حافظه های جانبی
حافظه های جانبی انواع مختلفی دارند که هارد دیسک اصلی ترین آن ها می باشد که قبلا توضیح داده شده و در این مقاله به توضیح آنها می پردازیم.
یکی از اهداف ایجاد این نوع از حافظه ها ذخیره دائمی اطلاعات در حجم بالا بوده است. البته نیاز به جابه جایی اطلاعات نیز یکی از دلایل دیگر ایجاد حافظه های جانبی قابل حمل بوده است. تکنولوژی ساخت این نوع حافظه غیر الکترونیکی است برای همین ارزان تر و کندتر است و همچنین حجم بالایی برای ذخیره سازی دارد.
این نوع حافظه در اندازه های مختلف وجود دارند. داده ها و اطلاعات در این نوع حافظه ها به صورت دائمی ذخیره می شوند. اصلی ترین ویژگی این حافظه ها حمل آسان آنها می باشد.
این حافظه ها در اندازه های مختلف وجود دارند. داده ها و اطلاعات در این نوع حافظه ها به صورت دائمی ذخیره می شوند. اصلی ترین ویژگی این حافظه ها حمل آسان آن ها می باشد.
مثالی برای مقایسه حجم حافظه های اصلی و جانبی می زنیم تا تفاوت حجم حافظه ها را بهتر متوجه شوید. در یک کامپیوتر حجم حافظه RAM در 64 گیگ است، حجم هارد دیسک 1 ترابایت است، حجم حافظه ROM 500 مگابایت است.
معرفی انواع حافظه های جانبی
- نیاز به ذخیره سازی دائمی اطلاعات
- نیاز به جابه جایی اطلاعات بین کامپیوتر ها
- نیاز به ذخیره سازی حجم وسیعی از اطلاعات برای مدت زمان نامحدود
انواع حافظه های جانبی
- از جمله حافظه های جانبی عبارت اند از:
- دیسک سخت یا HDD
- فلاپی دیسک، دیسک نرم یا FDD
- دیسک فشرده یا CD
- دیسک ویدیویی دیجیتال یا DVD
- Flash memory
- Mp3 player
- نوار مغناطیسی
- دیسک های فشرده
به طور کلی حافظه های جانبی به دو دسته مغناطیسی و غیر مغناطیسی تقسیم می شوند. مغناطیسی مانند نوار مغناطیسی که اطلاعات به صورت نقاط مغناطیس شده بر روی آن ها نوشته می شود، این نوع حافظه تقریبا منسوخ شده است. غیر مغناطیسی مانند فلش مموری
حافظه های غیر مغناطیسی
- نوار و کارت کاغذی: این نمونه حافظه جز اولین حافظه های کامپیوتر محسوب می شوند. و به صورت نوارهای کاغذی پانچ شده یا همان سوراخ شده بودند. این نوع حافظه توسط کارت خوان خوانده می شود و اطلاعات آن به کامپیوتر منتقل می شود، مانند: کارت کنکور
- دیسک نوری یا Optical Disk: حافظه هایی که با استفاده از اشعه لیزر اطلاعات آن خوانده می شود و یا اطلاعات بر روی آن نوشته می شود که خود شامل CD , DVD می باشد، مانند: فلش مموری و انواع مموری ها
حافظه های مغناطیسی
- نوار مغناطیسی: اطلاعات به صورت نقاط مغناطیس شده نوشته و یا خوانده می شود. هد که یک سیم پیچ هسته دار کوچک است این اطلاعات را نوشته یا می خواند.
- فلاپی دیسک یا Floppy Disk یا دیسک نرم: تقریبا منسوخ شده است و حتی درگاه این نوع دیسک بر روی کامپیوتر های جدید قرار ندارد. از اولین حافظه های قابل حمل بر روی کامپیوتر بوده است.
- سی دی و دی وی دی: دیسک های دیجیتال و دیسک های نوری، این نمونه ها در بازار بسیار دیده می شود. درگاه سی دی و دی وی دی بر روی تقریبا همه کامپیوتر ها موجود می باشد.
- هارد دیسک یا همان دیسک سخت که قبلا توضیح داده شد و در دو نوع هارد داخلی و هارد خارجی می باشد.
آموزشگاه نقاشی دیجیتال فرهنگ سازان معاصر
در سایت (dibagaran7.ir) می توانید به اخبار بیشتری دست پیدا کنید.
مشاوره رایگان برای رشتههای دیپلم های کار و دانش
همه روزه به جز ایام تعطیل با تلفن 42646861-031
شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 12 و 15:30 الی 20
پنج شنبه از ساعت 8 الی 14
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.